Hij heeft het er maar druk mee

Je hebt van die dagen… dan loopt je hele planning in de soep. Maar omdat ik dat vanmorgen niet kon raden, wandelde ik voor de tweede dag op rij naar mijn werk. Wel met het idee om niet tot vijf uur te blijven plakken maar na het overleg van 1 uur huiswaarts te keren. Karma dacht daar anders over.

Terwijl ik met wat collega’s van een andere afdeling aan het overleggen was, werd ik door Collegadin gesignaleerd. Even later kreeg ik een berichtje Heb je vandaag tijd om bij te praten. Voor haar maak ik tijd, en zo verschoof ik mijn tweede wandeling van de dag van 2 naar 4 uur en liet Zoon dat weten. Iets met koken.

Om 4 uur ruimde ik mijn spullen op, slingerde mijn rugzak op mijn rug, liep nog even bij een andere collega binnen, ging even zitten, haalde wat te drinken en ineens was het laat. En ik moe voelde ik toen ik iets na vijven naar buiten wandelde. Half als grapje stuurde ik Zoon een appje. Ik wandel nu richting huis. Als je me een lift welt geven zie ik je bij bedrijf X. Bedrijf X is een oude stageplaats van hem, dus dat weet-ie te vinden. Al had ik weinig hoop want Zoon zit niet aan zijn telefoon geplakt en reageert meestal niet zo snel.

Tegen de tijd dat hij reageerden was ik bedrijf X al voorbij gewandeld. Laat maar, schreef ik, ik zie de brug al bijna. Maar ik baalde wel. Er volgde nog een appje. Zit in de auto. Weet jij waar die keukenspecialist zit. Pik ik je daar op. Eenmaal in de auto was ik toch wel heel erg blij dat hij niet naar mij had geluisterd en mij was komen ophalen. Morgen ga ik met de fiets, beloofde ik hem. Volgens Zoon een goed idee want morgen ga ik Q (vriendin van mij) op stap en kan ik je niet op komen halen.

Zoon heeft het maar druk met de dames van middelbare leeftijd die vervoer nodig hebben. šŸ˜‰

12 Comments

 1. Da’s lief. Dat betekent ‘ik hou van jou, mam’ maar dan op z’n jongens

  Like

 2. Die zoon van jou is goud waard! (Goed opgevoed? En / of gewoon een leuk mens geworden…)

  Like

  1. De basis was goed dus ik kon weinig verpesten.. (en hij 7 jaar de beste oppasmoeder van de wereld gehad …. ik ben haar nog dankbaar)

   Like

   1. Mooie uitspraak: “It takes a village to raise a child”- stel je voor dat je dat helemaal alleen had moeten doen (Ik weet eigenlijk niet of zijn vader daar ook nog een rol in had, heb ik ook niets mee te maken…)

    Like

    1. Om het weekend en als ik heel hard HELP riep kwam hij ook opdraven. We hebben samen Zoon’s volleybal team gecoacht en toen hij tafeltenniste kwam vader in mijn weekend kijken bij de training in zijn woonplaats, en in zijn weekend kwam ik bij wedstrijden in mijn woonplaats kijken.
     Vanaf de middelbare deed vader de schoolbezoeken, en we zijn ook nog wel eens samen naar een ouderavond van het MBO geweest. Waar men dacht, vanwege de manier van met elkaar omgaan, dat ik de nieuwe liefde van vader was…
     Sinds zijn 16e is de omgangsregeling stopgezet en maken Zoon en zijn vader af en toe een afspraak om elkaar te zien. Vader werkt vlak bij mijn huis, en Zoon vindt autorijden leuk.

     Like

Reacties zijn gesloten.