Toet&Co: Verstoppertje

Als er niemand is om te vervelen, mogen de Boysz graag verstoppertje spelen. Tenminste, Toet en Moel vinden het leuk, en Rozi is altijd de klos. Tot zijn grote verdriet. In mijn huis vol bruin en grijstinten versmelten de andere twee heel simpel in de achtergrond, door zijn rozigheid is Rozi net een zoeklicht in het duister. En de andere twee zijn stukken sneller dan hij.

Toen kocht ik een lavendelkleurige yoga mat en de achterkant… is net zo roze als het ons bekende olifantje. Rozi zag een kans om ook eens te winnen met verstoppertje spelen. Leg jij vandaag de mat ondersteboven? vroeg hij zachtjes. Waarom? fluisterde ik terug. Smiespel, smiespel, verstoppertje spelen, smiespel smiespel, opgaan in de achtergrond. Hoewel ik er een hard hoofd in had, rolde ik de mat ondersteboven uit. Vanuit mijn ooghoek mompelde ik, Vergeet je niet je sjaaltje af te doen. Dat gaat niet op de in achtergrond.

Tot grote verbazing van Toet en Moel is het dit keer Rozifantje die voorstelt om verstoppertje te spelen. Ik zal als eerste zoeken, biedt Toet grootmoedig aan. Hij krijgt een duimpje van mij. Toet verdwijnt in een hoekje, slaat zijn handen voor de ogen. Moel gaat op de kast liggen en Rozi gooit snel zijn sjaaltje af en gaat pontificaal op de yoga mat zitten. Hoewel ongeveer hetzelfde van kleur is er van blenden geen spraken. De arme olifant is nog steeds een lichtbaken. 92 – 75 – 96 – 4 – 99 – 100 ik kom, hoor ik Toet tellen. Hij kijkt om het hoekje, raapt het sjaaltje op, ziet Rozifantje zitten, wil zich al omkeren maar ziet dan hoe ik mijn hoofd schud, en gaat ‘zoeken’.

Al wandelend en om zich heen kijkend mompelt hij voor zich uit. Dan rent hij terug en roept, Buut Moeltje, bovenop de kast. Maar waar is Rozi toch gebleven. Demonstratief tilt hij alle kussens op, kijkt achter mijn tas, in de schoenen van Zoon, keert mijn roze crocs om. Vanaf de kast begint Moeltje te lachen, en Rozi moet zijn best doen om niet mee te lachen. Waarom ligt die stomme mat eigenlijk nog in de kamer, mompelt Toet. Misschien zit Rozi wel in de koelkast, bedenkt hij zich, en steekt de mat over. Met veel bombarie valt hij over Rozifantje heen… en terwijl hij op zijn buik over het laminaat glijdt gilt Moeltje, Snel Rozi, ren naar de hoek en roep Buut vrij. Dan is Toet nog een keer de zoeker.

Terwijl de Boysz vieren dat Rozi Toet heeft verslagen met verstoppertje spelen ruim ik de mat op. Zo’n trucje werkt nu eenmaal maar één keer. Rozi doet zijn sjaal weer om en terwijl Toet telt vindt Rozi een nieuw verstopplekje. Dit keer lukt het blenden wel en zoekt Toet tot het fluff en stuff van verveling uit zijn neus komt. Dankzij de yoga mat is Rozi een waardig tegenstander geworden.

Toet, Rozifantje en Moeltje, aka de Boysz, zijn drie magische knuffels die mijn leven mooier maar op zijn tijd ook zwaarder maken. Toet is van oorsprong een CliniClown muis, Rozifantje is een creatie van Appelig en daarmee one of a kind, en Moeltje is in 1997 in de rugzak van Zoon mee naar Nederland gekomen, en woont hier sindsdien min of meer illegaal.

3 Comments

Reacties zijn gesloten.