Beetje vergeten

Aan het begin van de week zet ik het menu van de week in mijn planner zodat ik weet wat ik op mijn boodschappenbriefje moet schrijven. Tegenwoordig doet Zoon vaak de boodschappen en maakt dan ook het lijstje. Ben ik niet thuis ligt mijn planner open op mijn bureau, dus dan komt het goed.

Totdat hij de uien en de knoflook voor de Mexicaanse bonenschotel de pan in plempte en tot de ontdekking kwam dat hij geen guacamole had gekocht. Een beetje vergeten, zoals hij zei.

Ik loop wel even naar de winkel, zei ik. In een sneltreinvaart wandelde ik naar de winkel, kocht guacamole, wandelde naar buiten, zag zonnebloemen staan, kocht een pot en ging naar huis.

Ik zag mijn balkon al toen mijn telefoon ging. Ben je al bij de winkel? vroeg Zoon. Ik antwoordde dat ik al op de terugweg was en vroeg want? Nou, hij was ook de cheddar een beetje vergeten maar als ik al bijna thuis was, dan kon het ook wel met andere kaas.

Ik denk daar anders over, dus nadat ik de guacamole en zonnebloem binnen had geparkeerd, ben ik nogmaals naar de winkel gewandeld. En de bonenschotel is aansluitend schoon op gegaan, want van al dat bewegen krijgt een mens honger.

8 Comments

  1. Mmmm, zo’n zoon maakt wel dat je genoeg beweging krijgt! En dan OOK NOG niet zelf hoeven te koken… Je weet het hè, mocht je hem ter adoptie aanbieden houd ik me aanbevolen!

    Geliked door 1 persoon

  2. Het lijkt me toch wel heerlijk om een supermarkt op loopafstand te hebben zeg! Bij ons op het platteland is het echt wel een probleem als ik iets niet heb. Je komt zo ook mooi aan je beweging trouwens ; )

    Like

  3. Ik wilde vorig weekend aardappelsalade maken, ik had nog een paar appels en uien liggen die echt op moesten. Ik had verder ook alles al in huis toch? Eh nee, ik had geen aardappels meer , toch wel een essentieel ingredient voor een aardappelsalade.

    Like

Reacties zijn gesloten.