Zonder verkoopkosten

Ooit volgde ik de module Online Marketing. Het bleek geen succes. Wat achteraf bezien niet zo vreemd is. Ik heb een hekel aan reclame. Verkopen om het verkopen en niet omdat mensen het nodig hebben. Al is dat laatste natuurlijk zo subjectief als maar zijn kan. En tijdsgebonden. Wat 100 jaar geleden supernoodzakelijk was is nu in onmin geraakt. Wat in 1970 science fiction leek, is nu realiteit en broodnodig.

Hekel aan reclame dus en geen talent voor online marketing, maar een goed opgezette campagne herken ik wel, en soms kan ik er ook nog van genieten. Inderdaad, ik ben een vat vol tegenstrijdigheden.

Soms zijn er reclames die zijn niet alleen slecht omdat het om reclame gaat, maar vanwege de gebruikte teksten. Zoals de tekst die wordt gebruikt voor één van de verkoop-app’s voor onder andere kleding. Zo kan ik mijn kledingkast opruimen zonder verkoopkosten.

Geloof me, daar heb ik geen app voor nodig. Vriendinnen mogen snuffelen, de kringloop ligt om de hoek en in het ergste geval is er ook nog een kledingcontainer. Maar nog nooit heb ik afstand gedaan van een kledingstuk (oké, één keer maar de dame in kwestie weigerde de jas gratis aan te nemen) om daar geld aan te verdienen.

Op welke wijze neem jij afstand van je kleding?

7 Comments

 1. Ik ook niet, hoor. Ik verslijt mijn kleding zo erg dat ik er geen geld voor zou durven dragen. En dingen die nog enigszins kunnen, schuif ik door naar een nichtje met een krappe beurs.

  Geliked door 1 persoon

 2. Vóór onze emigratie heb ik voor een paar sjieke stukken van mijn moeder pogingen gedaan die via Marktplaats te verkopen, maar dat leverde meer ergernis en stress op dan het me waard was. Voor mijn trouwjurk dacht ik een mooie tweede bestemming te hebben gevonden in een site waar men van deze jurken ‘doodskleedjes’ (ik weet even geen beter woord) maakte voor overleden baby’s. Maar helaas: het aanbod was te groot (echt) dus men nam geen nieuwe bruidskleding meer aan… Dus: ik breng sindsdien alles wat ik niet meer draag nu naar de kringloop.

  Geliked door 1 persoon

 3. Altijd de kringloop. Ik bied het nog wel eens een vriendin aan, maar dat werkt nooit echt.
  Maar ja, 90 procent van mijn kleding kwám al van de kringloop… ik shop daar al twintig jaar.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb nog nooit kleding verkocht, altijd weggeven aan de kringloop of aan anderen (schoonmoeder, vriendinnen, collega’s). Wel ooit een keer een paar rollerskates verkocht via Marktplaats, maar die had ik ook maar twee keer aangehad en was er toen achter dat de rollerdisco niet voor mij was!

  Like

Reacties zijn gesloten.