Vaka… lang weekend

Collega is deels terug en op het moment lijkt ons proces meer op langs elkaar heen werken dan samenwerken. Een paar uur per weken bespreken we lopende zaken en daaromheen nemen we, daar waar het werk het toelaat, vrij. Soms gaat het om uurtjes, soms halve of hele dagen. Zo zat mijn werkdag er afgelopen dinsdag al om half vier op.

De eerste drie weken van juli heeft Collega vakantie, dus toen de gelegenheid zich voordeed dat ik aankomende week niet alleen op maandag, maar ook op dinsdag vrij kon pakken dacht ik niet na over wat ik die dag zou kunnen doen, maar schoof alle afspraken aan de kant.

Om half 5 vandaag begon mijn vaka…. euh … lang weekend. Maar hé, 4 dagen op rij vrij hebben, in de wetenschap dat er geen werk blijft liggen en niemand zich in bochten hoeft te wringen om werk te doen wat niet tot het normale werkpakket hoort… dat is vakantie. Een mini-vakantie, maar toch vakantie. Ook al heet het officieel slechts lang weekend.

En weet je wat het allerleukste is…. Aangezien ik volgende week vrijdag al vrij (inclusief vervanging) had geregeld, heb ik volgende week een werkweek van twee dagen. Twee dagen lieve mensen. Volgens mij zou ik daar aan kunnen wennen.

Wie weet ooit, als ik later groot ben.

9 Comments

  1. Ik zou er ook aan kunnen wennen! En een lang weekend is voor mij altijd al een minivakantie, zelfs als ik niets doe behalve lummelen, lezen en nog meer lummelen. Lekker hoor!

    Geliked door 1 persoon

  2. Heerlijk! Waarom zou je in vier dagen weekend geen vakantie kunnen houden – met mooi weer, leuke plannen (en niets doen is ook een plan….) is je vakantietje al geslaagd! Geniet ervan!

    Geliked door 1 persoon

  3. Doen! Ik kan het je van harte aanbevelen. Vijf dagen vrij, twee dagen werken… op mijn leeftijd bevalt dat uitstekend! En geniet van je lange weekeind!

    Like

Reacties zijn gesloten.