Het grote nadeel

Het grote nadeel van uitslapen is dat ik de nacht erna geen oog dicht doe. Ik zeg het fout. Ik doe wel mijn ogen dicht, maar mijn geest jubelt doe niet zo gek meid. Je bent nog maar net wakker en slaat op hol. In de vier uur dat ik wakker heb gelegen heb ik voor ongeveer 4 jaar gedachten en gebeurtenissen voorbij zien galopperen. En daar een boek over geschreven en een aantal hilarische blogs.

Na drieën viel ik in slaap, rond zevenen stond ik naast mijn bed om te voorkomen dat ik in vier dagen vrij kans zie mijn dag/nacht ritme te vernaggelen, om aansluitend vier weken nodig te hebben om mijn normale ritme weer op te pakken. Been there done that.

Drie uur en evenzoveel koppen koffie verder was ik eindelijk zover om geen yoga te doen. Het weekschema wat ik volg is vier dagen oefenen, en drie dagen mediteren. Ik heb er deze week al vijf oefendagen op zitten, en besloot de oefening van vandaag om te zetten in een meditatie. Tot ik het programma voor vandaag zag. Yoga for tired eyes. Duur 3 minuten. Daar kan geen meditatiesessie tegenop.

De bril ging af en ik ging er eens goed voor zitten. Close your eyes.. makkie. Ik denk dat zij daarna zei, Move your eyes to the right maar mijn hoofd maakte er look van. Floeps gingen mijn ogen open en ik keek van rechts naar links, onder naar boven en bedekte daarna mijn ogen met mijn handen and look at the blackness. Ik dacht nog…. Ik zie spleetjes licht… en toen mocht ik de oefening nogmaals doen met open ogen. Kuch. Sommige dagen is drie koppen koffie gewoon niet genoeg.

Tussen de middag ging ik met drie vriendinnen lunchen. Na een paar uur zitten bleek opstaan niet mee te vallen. Zo stijf als een plank schoof ik van de bank. Ik stapte bij vriendin in de auto en liet mij thuis afzetten. Terwijl ik stram en stijf de trap opliep dacht ik Nooit verwacht dat ik van dat oogrollen zoveel spierpijn zou krijgen. Pas binnen realiseerde ik mij ik ongeveer 24 uur eerder een vrij zware yoga sessie voor de benen (die 6 keer zo lang was als de sessie van vandaag) had gedaan en …

Need I say more? Eigenlijk ben ik toe aan koffie, maar zelfs in deze staat van afwezige alertheid weet mijn brein dat koffie geen goed idee is. Op tijd naar bed gaan wel.

6 Comments

 1. Dat van het uitslapen herken ik wel. Als het me al eens een keer lukt, dan slaap ik de nacht erna veel minder goed…. Het is het eigenlijk niet waard denk ik dan vaak.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hahaha nou ik sluit mij bij jullie aan hoor. Echt uitslapen doe ik ook niet meer. Mn ritme is binnen 2 dagen zoek maar het weer op orde krijgen duurt dagen 🙄
  Hahaha heerlijke yoga sessie voor je ogen trouwens. Zonder al de koffie is ie echt heel ontspannend.

  Geliked door 1 persoon

 3. Toch: goed bezig, met de yoga en de meditaties. En ik lees een beetje gedeelde smart, want van dat wakker liggen, gedachten en gebeurtenissen, een boek en een aantal blogs, plus nog wat (overdag onhaalbaar blijkende) plannen weet ik ook ’t een en ander. Het zal de leeftijd wel zijn… 🙄

  Like

Reacties zijn gesloten.