Anders dan anders

Ik vind koken leuk en hoewel ik geen chef ben, lukt het mij meestal wel om een lekkere hap op tafel te zetten. Momenteel wat minder vaak dan pak ‘em beet een half jaar geleden, want Zoon neemt met meer dan enige regelmaat de honneurs waar. Ons menu is alleen wat saai. Hoewel ik voor de uitvoering wat vaker terug val op Zoon, ben ik wel nog degene die het weekmenu samenstelt.

Een week of wat geleden schreef ik Koken anders dan anders op mijn 10 kleine dingen waar ik blij van word lijstje. Sindsdien probeer ik elke week minimaal één gerecht te bedenken wat we zelden tot nooit eten. Voor deze week waren dat kippenlevertjes en zelfgemaakte Chinees.

Het werd zaterdag. Kippenlevertjes dag. Ik sneed een paar flinke uien in reepjes, hakte wat katenspek fijn, trok de verpakking van de kippendingen open en hoewel er geen woord gezegd werd, sprak de geur boekdelen.

Terwijl ik naar de ondergrondse container wandelde, drukte Zoon op bestellen. Inderdaad bestellen want ik zou zondag boodschappen doen om de laatste ingrediënten te kopen. Voor mij mag het woord bonen boekdelen spreken, Zoon had niet aan sperziebonen gedacht. Echt lieve mensen, je huishouden uitbesteden is zwaarder dan het lijkt.

Terwijl ik de uien en spek in bakjes deed dacht ik na over een recept waar ik dat spul in kan verwerken. Het zal wel iets van pasta worden waarschuwde ik Zoon. Maak Mac & Cheese zei hij lachend. Ik wuifde zijn suggestie weg. Ik heb dat spul in The States, het land van uitvinden van dit onappetijtelijk ogend recept, eenmaal gegeten en toen besloten dat die rotzooi nooit mijn huis inkomt.

Maar ja, het is wel iets wat ik nog nooit heb gemaakt en daarmee voldoet het aan het criteria van KOKEN ANDERS DAN ANDERS.

Ik zocht en vond een recept, bleek alles in huis te hebben (al wordt met meel vast geen bananenmeel bedoeld), en maakte Mac & Cheese. Wel met meer uien dan waar het recept om vroeg, en over spek en chilivlokken vond ik verder ook niets terug. Heel eerlijk…. het smaakte niet onaardig maar aangezien het oog ook wat wil denk ik niet dat dit recept heel veel vaker op het menu komt.

Nou ja, ik mocht volkomen onverwacht weer iets van mijn blij-word-lijstje strepen. Een ware win.

11 Comments

 1. Ik heb dat dus nog nooit op. Is dat heel raar? Maar zonder te weten hoe het smaakt; liever dat dan kippenlever…

  Geliked door 1 persoon

 2. Zeker een goede win!

  Bij bonen zou mijn eerste associatie iets ronds zijn. Bij boontjes denk ik dan wel weer direct aan sperziebonen…

  Geliked door 1 persoon

 3. Bij Picnic heb ik een keer zo’n maaltijdpakket Mac ’n Cheese gekocht. Dat was best lekker, maar ik heb er daarna wel mijn eigen draai aan gegeven. Kun jij van die maaltijdpakketten hebben, of zijn die allemaal met gluten?

  Like

  1. Ik moet dat per pakket bekijken en dan is het soms onduidelijk waar de gluten inzitten en laat ik het hele pakket staan…

   Like

 4. Ik kan die kippendingen hier ruiken… bbbrrrr. Ooit vond ik dat heerlijk. En de mac & cheese van manlief hier mis ik nog elke dag…

  Like

Reacties zijn gesloten.