Onnozel gansje

Het klinkt misschien vreemd voor iemand die openbaar en niet anoniem blogt, maar er zijn plaatsen op het internet waar ik niet zit te wachten op contact met vreemden. Smoelenboek is zo’n plaats. Vriendschapsverzoeken op mijn persoonlijk profiel bekijk ik dan ook altijd met argusogen. Niet dat ik op Smoelenboek nou zo gek veel persoonlijks met de wereld deel, toch laat ik daar niet iedereen toe. Je moet van goede huizen komen wil ik je vriendschapsverzoek accepteren.

Gelukkig krijg ik niet zo gek veel vriendschapsverzoeken, en maar heel weinig uit ongewenste hoek. In die hoek zitten vooral onbekende (buitenlandse) mannen. Met één druk op de knop weiger ik zo’n verzoek en volgens mij heb ik nog nooit een herhaalverzoek gekregen. Of wel en dan heb ik wederom geweigerd.

Waar ik kriebels (in negatieve zin) van krijg zijn mannen (ik denk dat er ook vrouwen zijn die het doen, maar ik zie vooral mannen) die op een reactie onder een openbaar of groepsbericht reageren. Niet om de persoon in kwestie (meestal een vrouw met profielfoto) bij te vallen of tegen te spreken, maar om te vertellen dat zij erg onder de indruk zijn van de vrouw in kwestie, dat het hem niet is gelukt een vriendschapsverzoek te versturen en of de vrouw hem uit wil nodigen. Vaak is het een knippen/plakken bericht en zie ik de tekst onder meerdere reacties verschijnen.

Vandaag opende ik Smoelenboek en zag dat ik een melding had. Altijd leuk want interactie met vrienden of onbekenden met eenzelfde hobby. Neen. Het bleek een voor mij onbekende meneer te zijn die, je raad het al, onder de indruk was van mij (en mijn foto). Hij had diep moeten graven naar een bericht waarop te reageren, want het betrof een restaurant recensie uit 2016!. Enfin. Ik heb het bericht verwijderd. Ik vond dit wel een blokkade waard, maar dat is mij niet gelukt.

Nou wil ik best geloven dat sommige van dit soort berichten geschreven wordt door iemand die echt heftig onder de indruk is van de persoon waarop zij reageren, maar ikzelf heb meer het idee dat het om oplichting gaat. Wat zou betekenen dat mijn vorige profielfoto de uitstraling onnozel gansje had.

Vorige ja. In de tien minuten na ontvangst van het bericht heb ik op Smoelenboek (persoonlijk en blog) en Insta mijn foto vervangen door eentje van Toet en denk ik nog na over LinkedIn.

Nu ben ik voor de buitenwereld een grijze muis met koffie verslaving. 😇

16 Comments

 1. Een grijze muis met koffie verslaving HAHA. Pas maar op, want daar worden al je reclames straks ook op afgestemd: afkicken, psychische hulp en koffie aanbiedingen HAHAHA.
  Overigens 1 van de redenen waarom het smoelenboek niet echt meer in trek is hier…

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik kan mijn account uitkleden maar een deel van de promotie van mijn blog gaat via een smoelenboek pagina. En daar wil ik nog geen afscheid van nemen.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben net zo, de meeste verzoeken weiger ik en ik moet je al goed kennen in het echte leven.
  Soms sturen mensen die je van jaaaaaaaaaaaren terug kent, maar ook dat weiger ik.
  Bij mij ook geen foto’s te zien voor mensen die geen vrienden zijn, ik hou dat graag privé.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik krijg soms ook vriendschapsverzoeken van mensen die ik niet kan. Die accepteer ik niet, want ik snap ook niet waarom iemand die verstuurt.

  Like

 4. Ik vraag me dan altijd af of er vrouwen zijn die denken “Jee, wat leuk dit! Ik ga die man uitnodigen voor een kop koffie”. Niet, toch? Toet zal wel trots zijn, trouwens. Ik ben wel heel benieuwd wat je nu voor vriendschapsverzoeken krijgt.

  Like

 5. Ik zit gewoon niet op Facebook, en dat bevalt me prima…. Maar: WAT is er mis met grijs?? Ik ben gewoon écht te lui om mijn hoofd te verven. Overigens, bedenk ik nu: Zou het aan mijn profielfoto liggen dat ik nooit mijn grote liefde op internet ben t3egengekomen? Wat stiekem zou ik dat bést leuk vinden!

  Like

  1. Toet en ik verven ook niet…. dus wij zijn helemaal voor grijs.

   Ik snap niet dat men net warm loopt voor jouw profielfoto. Wie is er nu niet dol op appelwangetjes…

   Like

 6. Moet altijd lachen om mensen die enorm trots zijn op het aantal vrienden die ze op het smoelenboek hebben, ik heb er welgeteld 6 . Laats vroeg iemand of ik er ook op zat , ze had me niet kunnen vinden. Dat klopt , ik gebruik daar de initialen van mijn geboortenamen, maar de letter van mijn roepnaam is anders. Vind het wel prima dat ik niet in een oogopslag te vinden ben. Zit er voornamelijk op vanwege een aantal groepen zoals de weggeefhoek uit mijn woonplaats.Zulke vriendschapsverzoeken krijg ik gelukkig zelden.

  Geliked door 1 persoon

 7. En wij weten wel beter (en stiekum voel ik mij nu vereerd. Op Smoelenboek krijg ik overigens nooit van dit soort rare reacties, maar ik zie ze elders veel voorbijkomen ja). Ik wacht met spanning op de volgende profielfoto die je andere ‘verslaving’ toont: een grijze muis of roze olifant die yogaat 😬

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik vind jou allerminst een grijze muis.

  En jouw domme gansjes verhalen sieren jouw persoonlijkheid.

  Het smoelenboek heb ik lang geleden gedag gezegd.

  Op mijn blog modereer ik eenmalig. En daarna vind ik de kwaliteit van de geschreven reacties vooral de verantwoordelijkheid van de reageerder.
  Voor LinkedIn heb ik ooit hulp van echte fotografen opgezocht.

  Stille groet,

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.