Dag op het water

Op zoek naar een leuk uitje voor een warme dag vonden Vriendin en ik de Maashopper. Een soort veerdienst tussen Steyl en Arcen, met als derde op- (en af)stapplaats Venlo. Aangezien we die dag (ergens in 2019) wat laat waren, werd het een tochtje Venlo – Arcen – Venlo. Het beviel ons zo goed dat we besloten de volgende keer de hele tocht te maken. Door omstandigheden voer de Maashopper in 2020 en 2021 niet en ons plan raakte op de achtergrond.

Een maand of wat geleden zag ik tijdens het wandelen de Maashopper voorbij komen. Ik dacht aan Vriendin en ons voornemen, knipte een foto een stuurde die als appje naar Vriendin met als tekst enne? Dat moeten we beslist nog een keer doen, was het antwoord. Maar ja, ik had geen tijd.

Vorige week apte we over iets anders. Ineens dacht ik aan de Maashopper, knipte een foto van de data en vertrektijden en vijf minuten wisten we dat we op dinsdag 9 augustus om 11 uur de boot op zouden gaan. Om elf uur had ik nog het voornemen jullie middels een fotoblog mee te laten genieten van de tocht. Maar dan moet je wel foto’s maken. En laat ik daar tussen al dat luieren, kletsen en genieten van de omgeving helemaal niet aan gedacht hebben. Slordig, ik weet het.

Iets voorbij half drie stapte we weer van de boot en liepen nog even het kloosterdorp Steyl in en met name Jochumhof. Een botanische tuin aan de Maas. Daar nam ik de eerste, laatste en enigste foto van de dag. Een uurtje slenteren verder namen we afscheid, en een kwartiertje fietsen langs de Maas later was ik weer thuis. Een beetje overgekookt maar vooral heel relaxt.

Waterlelie – Jochumhof

12 Comments

 1. Ik ben dol op tuttige uitjes, maar wist niet dat jij die ook leuk vond…. Kom maar een keer hier door de grachten varen!

  Like

 2. En zo ‘hoort’ het als je volop geniet. Dan maak je geen foto’s. Klinkt als een heerlijke dag. En ik heb nu (ook) zin in Pater Pannenkoeken…

  Geliked door 1 persoon

  1. Steyl is het kloosterdorp en ga je met het pontje naar Baarlo, zit je in het dorp met de zeven kastelen.

   Like

 3. De Jochumhof… Mooie herinnering aan vroeger toen we daar met een schoolreisje (basisschool) naartoe gingen, tezamen met het Missie-museum aldaar.

  Like

  1. December 2018 ben ik daar met vrienden geweest. Leuk ouderwets museum… En het verhaal over de roze zusters maakte indruk.

   Like

Reacties zijn gesloten.