Ze heeft weer wat te zeiken

Terwijl heel Nederland vandaag een vreugdedansje in de regen maakte, danste ik vrolijk mee. Ik deed buiten zelfs wat yoga oefeningen, zo heerlijk was het buiten. In een poging een deel van de warmte uit huis te krijgen, gooide ik de balkondeur open. Al snel zat ik op de tocht. Normaal maak je mij daar niet blij mee, maar vandaag. Echt genieten.

Ik weet niet hoe het er vandaag in de rest van Nederland aan toe ging, maar hier in het Zuiden bleef het de hele middag regenachtig maar ook het zonnetje liet zich niet onbetuigd. In de regen lopen was daardoor geen issue. Het water verdampte sneller dan het viel.

Terug naar de titel. De ze ben ik. Ik heb dus weer wat te zeiken. Ik ben blij met de regen. Ik ben blij met de zon. Ik ben alleen niet blij met het effect van deze combinatie op mijn lijf. De ontstekingen springen als paddenstoelen uit de grond. Sinds het einde van de middag loop ik als een oud vrouwtje. Hoewel het Ministerie van Volksgezondheid ook van mening is dat ik oud ben (en in de risicogroep van C val) ben ik natuurlijk nog een jonge blom.

Wel een krakkende en kreunende jonge blom. Die best toe wil geven dat verstand met de jaren komt. Aangezien ik niet voor niets brieven van het Ministerie krijg, ben ik wijzer dan een maand, een week, een dag geleden. Ik besloot er dit keer geen nachtje over te slapen maar duwde net voor het eten een ontstekingsremmer onder mijn neus door. Een goed idee al zeg ik het zelf, want ik loop weer als een kieviet.

Heb ik niks meer te zeiken!

14 Comments

 1. Oeioei… dat de combinatie van zon en regen zó’n invloed op je lijf heeft… Gelukkig dat daar pilletjes voor zijn. Ik merk het overigens zelf ook wel steeds meer aan mijn handen, nu het wat vochtiger wordt. ’s Nachts kan ik soms bepaalde vingers amper bewegen… ontstekingen zijn dat (nog) niet, denk ik, maar het voelt wel vervelend. Stijf.

  Geliked door 1 persoon

  1. Vocht is inderdaad een grote boosdoener op het gebied van stijfheid en ontstekingen… en het vochtige jaargetijde staat voor de deur. Dat gaat weer wat worden.

   Like

   1. Ik wens ons dan maar sterkte. En warmte, want dat helpt wel… (ik draag daarom veel wol, ook ondergoed, maar ja, voor mijn vingers doet dat niet zoveel….)

    Like

    1. Ik draag bijna altijd een (katoenen) hemd om te zorgen dat mijn bovenlijf niet te snel afkoelt…
     En vroeger maar protesteren als mijn moeder zei dat ik een hemd aan moest doen.

     Geliked door 1 persoon

     1. Haha, herkenbaar, maar dan andersom. Mijn moeder droeg nooit hemden, mijn vader wél. ‘En die is altijd ziek’, overdreef mijn moeder dan… dus mijn moeder vond het altijd onzin als ik een hemd aan wilde… 🙄

      Like

 2. Ja ook hier heerlijk in de regen naar Poownie. Daar was het een stuk beter uit te houden. Zelfs de wei hoorde ik een zucht van verlichting maken. Het gras zag er spontaan groener uit.
  wel heel vervelend dat deze combinatie voor zoveel ontstekingen zorgt.

  Geliked door 1 persoon

 3. Op de laatste warme dag tikte de thermometer in huis toch net 26 graden aan. Het duurde net 1 dag te lang. Gelukkig is de warmte op die manier redelijk uit de muren gebleven. Vond het dus ook lekker dat het koeler werd en vandaag zelfs 40 mm regende. Probleem is dan weer dat de relatieve luchtvochtigheid buiten al 2 dagen tussen de 80 en 100% schommelt en die natte lucht wil ik niet in m’n huis. Wat helaas toch is gebeurd. 23 graden vind ik lekkerder en die 80% RH neem ik maar op de koop toe.

  Like

  1. Hier voelt het hele huis ook vochtig. Nou ja… de temperaturen gaan alweer omhoog lopen. Zit nu op 24,5 en hoop er nog een halve graad af te krijgen voordat alles weer dicht gaat.

   Like

 4. Ja, de regen was wel verfrissend te noemen. Hoewel, in ons huis is het nog steeds enorm warm. Das dan weer het nadeel van een heel erg goed geïsoleerd huis. Wie dat had bedacht, loopt wel wat achter de feiten aan. De winters zijn inmiddels zo koud niet meer en de zomers.. nou ja, dat hebben we allemaal wel ondervonden. Dus massaal de airco aan, ook goed voor het milieu (not). Zo dat was mijn geklaag van vandaag 😛

  Like

  1. Ahhh… We maken er gewoon gedeelde smart is halve smart van. Maar dan op het gebied van klagen.

   Mijn huis stamt uit de jaren 80 en dankzij een redelijk gunstige ligging kan ik het zomers (redelijk) koel houden, en blijft het in de winter redelijk op temperatuur (als de zon zo af en toe schijnt).

   Like

Reacties zijn gesloten.