Gewetensvraag

Op oorspronkelijk mijn een na laatste werkdag voor de vakantie stond het huilen mij nader dan het lachen. Tijdens de hele fietstocht (3 kilometer) was ik zo misselijk dat ik dacht over te moeten geven, en bij de laatste rotonde heb ik overwogen om door te rijden naar huis. Ik zit wel heel dicht tegen overwerkt zijn aan, dacht ik. Aangevuld met Morgen nog, dan heb ik vakantie.

Zoals jullie hebben gelezen werd mijn een na laatste werkdag een heel korte. Eenmaal op kantoor kwam de spanning eruit, heb ik een overdracht van een kwartiertje gedaan, de directe collega’s en (nieuwe) manager laten weten dat mijn vakantie was begonnen. Verder geloof ik dat ik mijn wizard afwezigheid heb aangezet. Maar daar kan ik mij in vergissen realiseerde ik mij gisteren.

Ik doe nooit veel in mijn vakantie, maar deze vakantie spant de kroon qua onproductief zijn. So be it. Ondanks nergens zin in hebben, ben ik toch driemaal op stap geweest en heb drie goede vrienden gesproken. Alle drie stelde mij dezelfde vraag. Kwam je vakantie net op tijd, of zat je al in een burn-out.

De eerste twee keer dat de vraag gesteld werd heb ik geantwoord dat ik er op tijd bij was. Woensdag stelde Vriendin-hier-om-de-hoek de vraag. Dit keer voelde het als een gewetensvraag. Eentje waarop ik geen antwoord heb. Net zo min als ik antwoord heb op de vraag of ik aanstaande dinsdag weer met frisse tegenzin aan de slag ga, of met echte tegenzin.

U hoort nog van me. Voor nu laat ik de vraag los en geniet van de komende drie vrije dagen.

23 Comments

 1. Misschien kan je eens met je huisarts gaan praten en die laten meedenken? Je hoeft jezelf niet te “diagnosticeren”, dat kan je alvast aan de ander overlaten. En aan de hand van de uitkomst volgt het plan met vervolgstappen vanzelf. Maar denk dat je jezelf wel serieus mag nemen en het gesprek aan gaan. 😘

  https://www.thuisarts.nl/overspannen/ik-heb-burn-out#:~:text=Overspanning%20geeft%20klachten%20zoals%20moeheid,bezigheden%20goed%20te%20blijven%20doen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jeetje Rianne, hier schrik ik wel van hoor (ook van enkele reacties-op-reacties). Fijn dat je zalig niets gedaan hebt, en dat je je wachtwoord niet meer weet, maar er broeit wel iets onder de oppervlakte… Ga jezelf niet voor de gek houden hè?

  Geliked door 1 persoon

 3. Niets doe kan ZOOOO lekker zijn! Maar ik maak me wel een beetje zorgen. Beloof je dat dat je de vraag of je al weer aan het werk kunt EERLIJK voor jezelf beantwoord, VOOR dinsdagochtend?

  Like

   1. Inmiddels houden heel wat mensen je (hier) in de gaten, dus niks verneukeratief… er is maar een antwoord en dat is een eerlijk antwoord. Eerlijk naar jezelf toe

    Like

 4. Ik heb in mijn tijd al twee keer een burn-out gehad, en ik zag ze aankomen hoor! Maar ik dacht dat het met een paar dagen wat rustiger aan doen, beetje bijslapen enzo, wel goed zou komen. Trek OP TIJD aan de bel als het straks niet gaat. Je bent namelijk niet onmisbaar, en wees blij. Alles gaat gewoon door als je er niet bent! En fijn als ze je missen, zullen ze blij zijn wanneer je er weer bent!

  Like

  1. Zelden mijn werk zo goed los kunnen laten als deze vakantie.
   Realiseer mij zojuist dat ik bij goed niet meer weet wat mijn wachtwoord is. Met andere woorden, ik kan niet eerder beginnen dan dinsdag ochtend 8 uur. want ik moet eerst ‘gered’ worden door een van mijn vrienden van de Helpdesk.

   Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.