Mosterd

Worteltjes met Doperwten. Niet mijn meest geliefde combinatie als het op groenten aankomt. Waarschijnlijk omdat ik beide afzonderlijk ook niet echt te hachelen vind. Had het aan mij gelegen, was Zoon nooit met deze onchristelijke combinatie in aanraking gekomen maar helaas. Om het weekend ging hij naar zijn vader en tussen de bedrijven door bracht hij tijd bij mijn ouders door. Zijn vader en mijn moeder waren fan van W&D.

Zoon werd ook fan en als goed moeder maakte ik het spul een keer of twee per jaar klaar. Als je er genoeg mosterd over gooit krijg je alles weg zal ik maar zeggen. Buiten die twee keer bij mij en de ontelbare keren bij zijn vader en mijn moeder maakte Zoon bij elk bezoek aan het plaatselijke wok restaurant van de gelegenheid gebruik om zijn wortel met doppers voorraad aan te vullen. Ondanks dat hij verder alle soorten vlees, vis en sauzen probeerden kwam zijn voorliefde voor W&D de wok specialist dusdanig de neus uit dat de beste man op een dag de inhoud van het aangeboden bord in de vuilnisbak kiepte, achter zijn wok vandaan kwam, Zoon bij de hand pakte en wees dat er meer kleurige combinaties waren dan W&D. Dit bleek het gewenste resultaat te hebben.

Zoals gezegd zet ik eens in de zoveel tijd W&D op het menu. Zo ook deze week. Op het briefje schreef ik Wortels&Doppers, aardappelen, vis en nog wat dingen. Zoon deed de boodschappen en ruimde alles op. Aan het eind van de zaterdagmiddag kreeg ik een appje van Vriendin of ik zin had om ‘s-avonds een ijsje te gaan eten. Euh ja natuurlijk. Ik vroeg Zoon of hij aan het eten kon beginnen. Hij pakte de aardappelen en vis uit de koelkast en trok pannen uit de kast. Toen sprak hij de woorden die ik uit zijn mond nooit had verwacht … Ik ben vergeten W&D te kopen.

Terwijl hij de risotto die eigenlijk voor zondag op het menu stond klaar maakte, liep ik naar de winkel en kocht W&D. Het moge duidelijk zijn dat ik vanavond mosterd eet. 😉

17 Comments

 1. Ik eet niets wat ik niet lekker vind. Waarom zou je jezelf daarmee plagen? Dan neem je voor jezelf toch een andere groente. Zoveel moeite is dat niet.

  Like

  1. Ik. Om het eetbaar te maken.
   Was in mijn ouderlijk huis sowieso een gewoonte. Van mijn vader. Die die dingen wel heel erg lekker vond.

   Geliked door 1 persoon

   1. Bbbbrrrr. Van mijn eerste echtgenoot ‘leerde’ ik sperziebonen met slasaus eten… ook zo’n bizarre combi…. hij lustte geen ‘kale’ boontjes…

    Like

Reacties zijn gesloten.