Wel 5 vinkjes

Vaste lezers weten het al. Ik ben een sucker voor wat betreft mooie planners en altijd op zoek naar de perfecte methode om mijn chaotische hoofd te structureren. Zowel de planners als de methodieken zijn zelden een lang leven beschoren maar ach, deze bijzondere hobby leidt niet tot overlast en ik ondervind er geen schadelijke gevolgen van.

Er is één ding wat altijd blijft. Mijn blijdschap wanneer ik een taak kan afvinken. Eén van de redenen dat ik elke maandag kamerplanten in mijn planner opneem is de zekerheid dat ik die week minimaal één taak kan afvinken. Vroeger, toen ik nog heel erg sterk met mijn fysieke (en daardoor ook mijn mentale gezondheid) worstelde liet ik elke dag ruimte voor een ta dah lijst vrij. Wanneer ik geen enkele to do kon afvinken noteerde ik de dingen die ik wel had gedaan; boodschappen, koken, vaatwasser uitruimen, was inzetten en kon dan toch wat vinkjes zetten.

Mijn huidige planner (Passion Planner) biedt in het maandoverzicht ruimte voor het noteren van People to see. Op het weekoverzicht is ruimte voor het noteren van Good things that happened. Daaronder staat een quote met aanvullende opdracht. Om heel eerlijk te zijn, negeer ik beide met enige regelmaat, maar een tijdje geleden was de opdracht zo leuk, dat ik deze elke week uitvoer. De opdracht was: Noem tien kleine dingen waar je blij van wordt, en probeer hier deze week tijd voor vrij te maken. Dat lijstje maak ik dus elke week, en ik ‘misbruik’ de ruimte van Good things hiervoor waardoor het een beetje een manifestatie-idee wordt.

Vandaag ging ik met Vriendin (aka Tante Jet) een ijsje eten en bijkletsen. Altijd gezellig en waardevol. Weer thuis kon ik vijf vinkjes zetten. Koffie buiten, Goed Gezelschap, Terrasje & Autorijden onder Good things en Tante Jet bij People to see. Kijk, op weg naar huis, terwijl ik luidkeels meezong met Man on the Moon wist ik al dat het een meer dan geslaagde ‘tussen de middag ontmoeting’ was, maar nu is mijn planner het met mij eens en ligt een dag met een gouden randje vast.

Fijn weekend allemaal.

2 Comments

    1. Eigenlijk is het een soort ; drie dingen waar ik blij van wordt’ idee, alleen hoef ik nu aan het eind van de dag er niet over na te denken (en komt er niet dagen achter elkaar te staan ‘eten dat klaar stond’ terwijl ik toch even bewust bezig met de kleine dingen die het leven leuk maken.

      Like

Reacties zijn gesloten.