Kraampje in het Wild

Afgelopen maandag, tijdens mijn fietstocht door het buitengebied van Venlo, op zoek naar het voormalig Floriade-terrein reed ik diverse boerderijen, inclusief deze met kraampje voor de deur, voorbij.100 meter verder dacht ik Stond daar nou appels? en keerde om. Er stonden inderdaad appels. Een joekel van een zak voor slechts €1,00. Ik grabbelde en graaide al mijn kleingeld bij elkaar en liet menig stuiver en dubbeltje in de geldopvang verdwijnen. Met anderhalf tot twee kilo appels op mijn rug fietste ik verder.

Al snel nam ik een appeltje voor de dorst. De smaak was niet onaardig maar mijn fruit allergie*) besloot op te spelen. Opzwellende lippen en keel is nooit een handige combinatie. maar zeker niet als je aan het fietsen bent. Ik gaf de rest van mijn appel aan the birds & the bees, nam een slokje water en fietste verder. Van de appels zou ik dinsdag moes maken.

Dinsdag aan het eind van mijn werkdag had ik de pijp leeg, dus onze appelmoes kwam uit een pot. Vandaag ging ik er even voor zitten en schilde de appels. Kleine appeltjes, dus veel schilwerk. Sommige waren voorzien van een beestjes-beet. Maar daar kan je omheen snijden. Na een half uurtje pruttelen op het kleinste pitje van mijn inductiekookplaat zaten er geen appels maar uitsluitend moes in het pannetje. En die was me een partij lekker.

Inderdaad. Wij aten deze week tweemaal appelmoes. Maar die van vandaag, die was vast gezond. Want zelf gemaakt..

*) Ik kan wel tegen zure appels maar zodra ze het stadium zuur voorbij zijn, is het voor bij met de pret.

9 Comments

 1. Leuk, die kraampjes. En zelfgemaakte appelmoes is zo lekker! Al heb ik geen idee waar ik het ooit at. Niet thuis in elk geval 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat jammer dat je alleen van zure appels kunt genieten. Ik heb de luxe dat ik uit een fruittelers familie kom, dus appels en peren zijn bij ons bijna dagelijke kost.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb een hekel aan koken. Nou ja, ik houd er gewoon niet van.
  Ik ben in het bezit van Lief😄 Die heel graag kookt.
  Ik doe weer het huishouden. Al kan Lief dat ook erg goed. Ik ben eigenlijk gewoon verwend.
  Als wij naar jongste zoon gaan op de camping zien wij ook regelmatig zulke stalletjes.
  Zo leuk. En heerlijke producten.
  Fijne zondag😘

  Liefs Joanne

  Geliked door 1 persoon

  1. Een heerlijke koekplaat. Ondertussen aangepast. Soms typen mijn vingers iets anders dan mijn hoofd bedenkt. Een soort autocorrect maar dan anders.

   Like

Reacties zijn gesloten.