Toet & Co: Joes hef un problem

Hé Rianne, ga jij dit weekend weer naar de ijssalon? Voor ik kan antwoorden bromt Toet, Als je gaat, vergeet dan niet om mij mee te nemen. Zoals vorige week. En de week ervoor!!!! Toet kijkt mij streng aan, maar ik ben niet onder de indruk. Ik zie geen enkele reden om jou elke keer mee te nemen, antwoord ik hem. Jij en je grote oren hoeven er niet altijd bij te zijn. Toet kijkt boos, maar zegt niks.

Ik zie de Boysz niet weggaan, maar ik hoor hen wel terug komen. De tijdmachine knalt tegen de parasol, stuitert over het balkon, komt tot stilstand tegen de drempel, kiept om en de Boysz vliegen de huiskamer in. De twee kleintjes krabbelen overeind en sjorren de tijdmachine naar binnen, maar Toet blijft op zijn rug liggen. Enigszins bezorgt loopt ik naar hem toe, maar dan begint hij te zingen en wilde gebaren te maken. Hooooooofd, sjouders, snie en stjeen, snie en steen. Hooooooooooooooooooofd, sjouders, snie en steen, snie en stjeen. Oren, oooooooooooooooooooogjes, puntje van mijn rode neus… Gierend van het lachen draait hij zich op zijn buik, gaat op zijn knieën zitten, valt voorover, giechelt een beetje en ….Een bakje….. Ik heb een bakje nodig… Ik ben misschienelijk… Al mijn fluf ens stuff draait.

De twee kleintjes komen de kamer in en lijken geen meelijden met Toet te hebben. Met de armen in de zij gaat Rozi voor hem staan. Jij bent een dief Toet, piept hij boos. Die bus slagroom, die was niet voor ons. Die heb jij gestolen. Net als die fles koffielikjes.. Eigen schuld dat je nu ziek bent. Kreunend kijkt Toet zijn vriendjes aan. Jullie hebben er ook van gegeten, zegt hij beschuldigend. Det was before wai hoorden dat somebody missed duh flasks. Det dee sain gestolen. Bij joes.

Het beertje schudt zijn hoofd. Ai now snap wai sai will joes not meer meenemen too duh ijssaloon. Joes hef un problem. Joes vindt duh koffielikjes wee to lekker. Joes kan duh koffielikjes niet weerstaan. Joes is un koffielikjeshollic.

Nu ik een verklaring voor de onzachte landing van de tijdmachine heb, neemt mijn directe bezorgdheid omtrent de gezondheid van Toet af. Tegelijkertijd besef ik dat Moeltje gelijk heeft. Toet heeft een probleem wat alcohol en maathouden betreft en de herinnering aan de hoofdpijn blijft nooit lang genoeg plakken om een herhaling te voorkomen.

De hoogste tijd dat ik op zoek ga naar een goede Poppen Dokter. Eentje die Toet kan uitleggen wat er met zijn fluff en stuff gebeurt wanneer hij van Toetje in Teutje verandert en wat de schade op de lange termijn is. Mocht iemand en tip hebben: ik hoor het graag. Dan ga ik nu een knuffel in bed stoppen. En de tijdmachine verstoppen.

Toet, Rozifantje en Moeltje, aka de Boysz, zijn drie magische knuffels die mijn leven mooier maar op zijn tijd ook zwaarder maken. Toet is van oorsprong een CliniClown muis, Rozifantje is een creatie van Appelig en daarmee one of a kind, en Moeltje is in 1997 in de rugzak van Zoon mee naar Nederland gekomen, en woont hier sindsdien min of meer illegaal.

13 Comments

 1. Ee Teutje hahahahah! Misschien dat mijn vaders manier werkt, ’s avonds een vent ’s ochtends een vent geen melij hebben en bij hoofdpijn door alcohol werkt enorm rommelen in de pannenkast;)

  Like

 2. Toet, kijk eens naar Sesamstraat: sommige dingen zijn een ‘sometime food’. Dat geldt ook voor drinken: sommige drankjes zijn heel lekker, maar voor af en toe en niet te veel. Want anders moet je naar de poppendokter en geloof mij: het is niet leuk in het (poppen)ziekenhuis!

  Like

  1. Zank joes. Wai hef gekeken. Ai denk det mai friend ut begraipt. Whipped cream is sometime fout. Koffielikjes is notime food for small stuffed animals…

   Like

  1. Dank je. Vooral Toet heeft er problemen mee. De andere twee hebben na een foutje hun lesje geleerd.
   Ik vermoed dat het komt omdat Toet een enorm ego heeft en daardoor vergeet dat hij maar een kleine knuffel is.

   Like

Reacties zijn gesloten.