Kwaliteit over Kwantiteit

Mijn eerste werkdag na de vakantie vroeg Collega, Hoe was je vakantie en ik vertelde dat ik pas ergens aan het eind het echte vakantiegevoel kreeg. Dat was tweeëneenhalve week geleden. Maandag kwam ik er achter dat mijn hoofd nog steeds niet altijd even goed schakelt. Vanmorgen kreeg ik een herhaling van dat besef. Ik stond dubbel geboekt. Buiten een middag met Vriend en Partner zou ik met Vriendin boodschappen gaan doen. Oeps. Gelukkig is Zoon nooit te beroerd om Vriendin te helpen dus hij ging met Vriendin op stap, en ik met Vriend en Partner.

Buiten mijn oeps-momentje was het druk op het werk. Iets met meer storingen dan een ICT-er lief is maar toen Collega iets voor twaalven de telefoon overnam en het ook nog goed vond dat ik mijn eigen nummer ook naar hem doorschakelde begon mijn middag vrij. In goed gezelschap.

We hadden in Kessel, een paar dorpen verderop, afgesproken. We begonnen met koffie in de zon, wandelen langs de Maas. Overtocht met het pontje. Wandelen aan de andere kant van de Maas met prachtig uitzicht op Kessel. Terug met het pontje, wandelen langs de Maas. En praten. Heel veel praten. Over van alles en nogwat.

Ik kreeg een appje van Vriendin dat de boodschappen binnen waren. Ik keek op mijn horloge en dacht oeps. Ik stuurde zoon een appje dat wij nog een ijsje gingen eten en dat hij maar iets voor zichzelf moest bedenken. We aten een ijsje en tussen de happen door praten we.

Het was een heerlijk relaxte middag. Het vakantiegevoel vierde hoogtij. Het was puur bijtanken, en ik besefte.. Het gaat helemaal niet om kwantiteit, maar om kwaliteit.

12 Comments

  1. Zoon en Vriendin vonden het beide niet erg. En Vriendin weet nu (zij gaat binnenkort verhuizen) dat Zoon een auto met trekhaar heeft…

   Like

 1. Wat lekker zo’n middag met wandelen, praten en een ijsje.
  En dat je zoon dan je oeps-momentje kan opvangen, is helemaal fijn!

  Ik vergeet (te) vaak de dingen, die ik vast niet zal vergeten en dus niet opschrijf.

  Geliked door 1 persoon

  1. Inderdaad oeps. Niet opgeschreven want nog geen definitieve afspraak. Normaal zet ik wel een ovb in mijn agenda.
   Maar ja… mijn hoofd werkt nog niet helemaal goed. Moet mijn agenda voorlopig maar overal mee naar toe nemen.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.