… toen zei mijn manager…

Mijn manager houdt de situatie rondom mijn zicht nauwlettend in de gaten en zo hadden we het ineens over mijn thuiswerkplek. Die niet optimaal is. Mijn bureau is niet extreem breed of diep, en het scherm van mijn laptop staat een stuk lager dan het extra scherm. Volgens Zoon niet bepaald ergonomisch allemaal, maar ik ben er nog steeds blij mee want een enorme verbetering in vergelijk met werken aan de keukentafel.

Ik heb wel een standaard om mijn laptop omhoog te zetten, maar dat typt reuze ongemakkelijk en mijn bureau is te klein voor een los toetsenbord. Anders had ik er al lang één gevraagd bij de collega’s van werkplekbeheer, zei ik. Je weet dat er ook kleine toetsenborden zijn, zei Manager. Ik weet het wel maar ik had er nooit over na gedacht.

Vanmorgen deed ik wat onderzoek. Via het net. Eerst vond ik een mooi exemplaar bij die dikke met de blauwe bol, en daarna eentje bij M-Markt. Aangezien ik toch naar de stad moest liep ik even bij de lokale vestiging van M-Markt binnen. Waar het toetsenbord niet op voorraad was. Weer thuis bestelde ik het toetsenbord en gooide er ook een draadloze muis tegenaan, en verzuchtte tegen Zoon, Eigenlijk zou ik ook een betere laptopstandaard moeten hebben.

Zoon is gamer. Zo komt hij aan zijn kennis over ergonomische opstellingen van beeldschermen en zo. Hij toverde een rolmaat te voorschijn en onderwierp mijn werkplek aan een nauwgezet onderzoek. Aansluitend werd er gegoogled en kwam er een standaard in beeld die niet alleen een laptop in de lucht kan houden, maar waar ook een beeldscherm op gemonteerd kan worden. Iets wat een enorme ruimtewinst qua bureau oppervlakte oplevert terwijl een iets groter beeldscherm ineens tot de mogelijkheden gaat behoren.

Als je voor een 28-30 inch scherm gaat, kan je dat zo verdelen alsof het twee schermen zijn, en heb je je laptop als extra scherm. Ik haalde eens diep adem, dacht aan alle uren (zakelijk en privé) die ik achter een laptop doorbreng en zei, Doe maar. Roep maar als ik moet betalen of stuur een tikkie.

Dat is ondertussen betaald. Zodra een en ander binnen (standaard en scherm dinsdag, toetsenbord en muis woensdag) is volgen de foto’s (met informatie).

7 Comments

 1. Goed geregeld! Op mijn voorlaatste werkplek had ik ook een mini-toetsenbord en dat beviel super. Nu probeer ik mijn ‘online-tijd´’ zoveel mogelijk te beperken

  Geliked door 1 persoon

 2. Goed zo! Een werkplek (zakelijk of privé) moet ook ergonomisch zijn. Voor je het weet zit het in je rug of heb je last van nek en pols. Fijn dat zoonlief wilde helpen. Ben benieuwd naar het resultaat.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dit hoort je werkgever te betalen! Zij zijn volgens de arbowet verantwoordelijk voor de thuiswerkplek van de medewerkers.

  Daar zou ik toch maar achteraan gaan. Zeker Alst er bij jou een beperking is die een aanpassing van de werkplek noodzakelijk is kunnen ze wellicht ook nog subsidie via het uwv hiervoor ontvangen.

  Like

  1. Ik weet zeker dat als ik alles via de werkgever had besteld hij alles goed had gekeurd. Maar dat wil ik niet.

   Mijn thuiswerkplek gebruik ik, nu ik vaker op kantoor zit (en daar heb ik een goed ingerichte werkplek), meer privé dan zakelijk.
   Betaald de werkgever, dan gebruik ik die plek niet privé (laptop en telefoon gebruik ik ook niet voor privé doeleinden). Maar het staat wel in mijn woonkamer.

   Zelf betalen voel ik mijzelf beter bij.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.