Toet&Co: Foeterke

Wat doe je wanneer je knuffelhuisgenoot een iets te grote liefde voor koffielikjes heeft ontwikkeld? Dan ga je het gesprek aan. Liefst goed gedocumenteerd. Helaas. Er is op het net voldoende informatie te vinden over het effect van alcohol op het menselijk lichaam maar Toet is dusdanig uniek, dat ik over zijn situaties niks, noppes, nadah kon vinden.

Ik gooide het over een andere boeg. Vertelde hem toen hij kreunend, zijn hoofd in twee pootjes steunend, kwam klagen over de hoeveelheid lawaai die er uit de kamer kwam dat ik geen medelijden met hem had en dat hij de ellende aan zijn eigen gulzigheid te danken had. Ik gooide zelfs Cookiemonster en zijn Sometime food in de strijd al lijkt dat te impliceren dat zo af en toe een druppeltje koffielikjes wel kan. Het mocht niet baten. Volgens Toet zijn koffielikjes te lekker om op te geven.

Het werd woensdag. Ik ging naar de ijssalon en Toet was in geen velden of wegen te zien. Vrijdag idem dito. Ik snapte er niets van. Al keek Toeterke mij vrijdag wel heel erg triomfantelijk aan. Zaterdag vroeg ik er naar. Toet deed er het zwijgen toe. De twee kleintjes niet.

Toeterke facetimede, piepte Rozi. Yes ende mai mouse-friend was nog steeds a bitje white around sain rode nose, neemt Moeltje het verhaal over. Natuurlijk zag Toeterke dat, vervolgd Rozi, en wilde weten wat er aan de hand was. De twee kleintjes kijken elkaar aan en beginnen te lachen. Well, vertelde Toeterke det hai was a bitje misselijk end det sai n hoofd deed a bitje pain. So Toeterke was feeling sorry for hem end den Toet vertelde about duh koffielikjes.

Je had het gezicht van Toeterke moeten zien, gierde Rozifantje. Net een onweerswolk. Yes, just laik Miss Piggy net before sai goes out of her head. Reken maar dat Toeterke uit haar dak ging. Yes, endduh Toet, hai wanted to end duh gesprek, bud hai wanted also sain oren coveren because sai skreeeeeecheeeed. Toen sai euh zei zij, ‘Als jij nog een keer aan de koffielikjes zit dan wil ik je nooit meer zien.’ End den Toet made duh biggest fout det hai maken kon. Hij gaf haar weerwoord…. En hij begon met ‘Foeterke, luister nou even..’

Den duh screen went zwart end minder den fijf minoets later sai end her broomstick lended in duh room. Toet, hai kon not meer escape. Sai wees hem on all his big and small flaws. Sommige waren wat ver gezocht, grinnikte Rozi, maar amusant was het wel. En als laatste zei zij… Duh best bewijs duh koffielikjes affect your brain is joes calling me Foeterke enduh try to geef mai a weatherword. Je zag de knoop vallen, piepte Rozi, nadat hij weatherword vertaald had, en hij zwoord op zijn rode neusje dat hij nooit meer aan de koffielikjes zou komen, als Toeterke hem zijn dommigheid kon vergeven.

Dat heeft het muizenmeisje gedaan. Maar eerst heeft zij hem een paar dagen laten zweten. En zweten lieve lezers, valt niet mee voor een knuffelmuis.

Toet, Rozifantje en Moeltje, aka de Boysz, zijn drie magische knuffels die mijn leven mooier maar op zijn tijd ook zwaarder maken. Toet is van oorsprong een CliniClown muis, Rozifantje is een creatie van Appelig en daarmee one of a kind, en Moeltje is in 1997 in de rugzak van Zoon mee naar Nederland gekomen, en woont hier sindsdien min of meer illegaal.

3 Comments

  1. Ai! Als je Foeterke gaat zeggen is het wel heel ernstig, ja. Ik hoop dat Toet zijn lesje geleerd heeft.

    Like

    1. Ondertussen is hij vooral jaloers op de bezem van Toeterke. Die is veel koeler dan zijn tijdmachine. Maar het schijnt dat Toeterke haar mens om iets cools voor Toet heeft gevraagd. We gaan het zien.

      Like

Reacties zijn gesloten.