Startrek Enterprise in mijn woonkamer

Geboren aan het eind van 1962 ben ik de dochter van een Science Fiction fanaat. Ik weet niet wanneer de serie Startrek voor het eerst op de Nederlandse TV verscheen, maar ik heb alle, echt alle afleveringen gezien. En op zondag keken we naar de ZDF of ARD. In ieder geval een Duitse zender. Vanaf 1 uur Het programma met de muis, dan nog wat kindergedoe en tegen een uur of 4 de nagesynchroniseerde versie van Startrek. Minder leuk dan het origineel, maar vaak net zo spannend.

Er waren een paar dingen in die serie die op mij grote indruk maakte. Ten eerste Nichelle Nichols in de rol van Luitenant Nyota Uhura. Niet eens zozeer vanwege haar huidskleur (dat besef kwam later pas) maar een vrouw in een leidinggevende rol… achter al die schermen. Wow. Te gek gaaf allemaal.

Ondertussen zijn er heel wat jaren voorbij gegaan; is er meer water door de Maas gestroomd dan mij lief is, en zit ik zowel zakelijk als privé met enige regelmaat voor een beeldscherm.

Eigenlijk had ik helemaal niets te klagen qua werkplek. Natuurlijk is mijn bureau niet zo groot, en het van Zoon gekregen scherm was redelijk op leeftijd, maar hé, menig collega had de afgelopen twee jaar niet meer dan een laptop tot zijn/haar beschikking. Toch was mijn thuiswerkplek altijd een doorn in Zoons ogen dus nu mijn ogen wat vervelend doen en hij los mocht gaan, ging hij los.

Het resultaat mag er zijn al zeg ik het zelf. De Boysz zijn ook erg tevreden. Meer vanwege de diverse speelmogelijkheden die de laptop- cq beeldschermstandaard te bieden heeft, maar dit terzijden.

10 Comments

 1. haha wat grappig hier nog een ST en sciencefiction fan. Overigens van mijn vader meegekregen. Mijn moeder vond het allemaal maar onzin en moest er niets van hebben. In het weekend zaten we vaak samen op de bank naar de tv te kijken. Ooh wat heb ik vaak geroepen dat ik ook een replicator, tablet of universal translator wilde hebben.. 🤣

  Dit heeft je zoon goed voor elkaar. Ziet er uit als een fijne werkplek. Heerlijk dat mooie grote beeldscherm!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Ik sta versteld van de moderne techniek zoals een toetsenbord wat gewoon met twee verschillende laptops kan praten.

   Like

 2. Super hoor! Fijn voor je ogen… en de rest van het lijf. En ik ben van 1961, maar nooit één aflevering van Star Trek gezien. Later wel van de ‘oude’ Star Wars films…

  Like

  1. Gelukkig hoor ik niet bij het fandom dat maar voor één van de twee series gaat. Startrek of Star Wars. Ik heb met beide wel wat.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.