Herfstdipje

Er zijn een paar momenten in het jaar waar mijn lijf niet blij van wordt. Denk hierbij aan de overgang van echte tijd naar zomertijd en vice versa, hittegolven, de regen- en stormachtige overgang van zomer naar winter. Mijn lijf gaat op slot en de ontstekingen vliegen als paddenstoelen uit de grond. En betreft het de overgang van zomer naar winter dan droom ik van een winterslaap.

De hittegolven duurde dit jaar langer dan ik leuk vond, en de overgang van zomer naar herfst heeft dit keer honderd keer meer impact dan normaal. Waarschijnlijk omdat we net in de laatste (nou ja, voorlopig laatste) hittegolf van het jaar zaten.

De ontstekingen zijn pijnlijk. Pijn is vermoeiend. Dan is er nog dat gedoe met mijn ogen. Nu beide contactlenzen perfect op sterkte zijn, heb ik beter zicht dan ik in jaren heb gehad. Zelfs lezen of op een monitor kijken is geen probleem. Mits er voldoende licht is. Herfst hé. De dagen worden korter. De hoeveelheid schemering lijkt te groeien. Net als het knijpen, focussen en her-focussen met een leesbril op. Da’s net zo vermoeiend als pijn.

Dubbel vermoeiend dus. Maar net als andere jaren zullen de ontstekingen zich echt wel terugtrekken. En als het nog later licht en vroeger donker wordt, raak ik wel weer gewend aan focussen bij kunstlicht. Het komt allemaal goed. Maar nu zit ik even in een herfstdipje. Even zwelgen. Gewoon omdat het kan.

9 Comments

 1. Dat klinkt heel beroerd. Moed houden maar. Het gaat ook weer voorbij. En af en toe zwelgen moet. Is heul belangrijk! Sterkte!

  Like

 2. Ik zwelg mee…. Hoewel ik blij ben dat de te erge hitte over is, moet ik HEEL ERG wennen aan de kou en het donker. Jongens, jongens, ZO vroeg alweer het licht aan, bijna de kachel alweer aan (ik wil nog niet, maar het wordt TE koud in huis, ’s nachts elke keer eruit richting toilet – ik WIL niet, maar het is ZO nodig met deze kou….

  Like

  1. Ik heb de kachel al weer aan. Niet extreem hoog maar ik kreeg het niet meer aan mijn lijf verkocht de verwarming niet aan te zetten.

   Like

 3. De overgang was heftig terwijl ik dol ben op de herfst. Het slaat ook echt hard om vind ik, hoop dat je je snel wat beter voelt. Ga ik nu even sokken aantrekken.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ooh ja de omschakeling. Daar begin ik nu langzaam ook een beetje hinder van te ondervinden. Over een paar weken is het over. Gelukkig. Hopelijk bij jou ook. Sterkte met deze dip.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik heb gelukkig geen last van ontstekingen maar wél van het herfstweer. Een bekend fenomeen bij pijnpatiënten volgens mij. Ik tel nog net niet de dagen af, tot het weer lente wordt. (ik wil het wel, maar mag niet meer van mezelf) En ik verheug me op de mooie dagen, die we eind deze week nog zullen krijgen.

  De hittegolven doen mij dan juist weer heel veel goed.

  Sterkte ermee!

  (nog 6 maanden en 3 dagen tot lente)

  Like

Reacties zijn gesloten.