Positief

Donderdagochtend ontwikkelde ik een vervelend hoesje en bleef daarom maar een halve dag op locatie. Weer thuis leek het leed geleden te zijn. Leek, want hoewel het hoesten een stuk minder werd, kreeg ik wel koorts. Om acht uur lag, verpakt in drie lagen kleding en een extra deken, ik in bed en sliep, met uitzondering van een aantal plas- en drinkpauzes tot de volgende ochtend zes uur.

Ik voelde mij weer kiplekker. Zo zie je er niet uit, deelde Toet mij mee. No, joes hef appelwangetjes, deed Moeltje een duit in het zakje. Rozi zei niets maar pakte een zelftest uit de kast. Ik deed wat er van mij verwacht werd en terwijl de test stond de pruttelen ging ik in de vaste overtuiging dat er niets aan de hand was, douchen. Tien minuten later keek ik schoon en wel naar de test en zag twee streepjes.

Er volgde twee uur waarin ik van alles moest regelen. Ten eerste was er het werkbezoek van een collega aan de Helpdeks en een privé afspraak op zaterdag. Verder moest ik iedereen informeren waarmee ik donderdag in contact was geweest. Maar het allerbelangrijkste: maandag begint mijn nieuwe collega en zelfs als alles gaat zoals ik hoop dat het gaat mag ik voor dinsdag niet naar buiten. Gelukkig heb ik de collega’s die ik heb en was er al snel iemand gevonden die de honneurs maandag waarneemt.

Ik ging aan het werk en voelde mij steeds beroerder worden, Maar eigenwijs. Om tien uur belde een collega met een voorstel. Meer een commando. Ik neem nu de telefoon over, om 12 uur neemt collega twee het weer van mij over, en maandag ben ik weer aan de beurt. Jij gaat nu lekker rusten. Aangezien de koude rillingen terug waren en mijn stem foetsie nam ik zijn aanbod dankbaar aan. Ik melde mij ziek, liet nog een afspraak verzetten en ging naar bed.

Ik heb corona. En fors ook. Ik speek jullie later.

17 Comments

 1. Als je dit nog leest, of wanneer je dit leest als je je ogen weer opendoet: Beterschap! Goed uitzieken, en hopen dat het snel “overwaait”…

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh dear… waar heb je dát nu weer aan te danken, arme jij.
  Ik verkeer momenteel in een besmette omgeving (geen Covid, wel verkoudheid) en heb het afspreken van mijn herhaalprik even een paar dagen doorgeschoven. Eerst zien of ik verkouden word of de dans ontspring! Maar jammer is het wel: hoe eerder hoe liever, dat zien we dan wel aan jou.

  Geliked door 1 persoon

 3. Oh bah, naar! Onder de wol dus, ‘klep’ dicht (van de laptop) en de tijd nemen om beter te worden! Virtuele knuffel (dat mag en kan altijd, gelukkig)

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.