Corona: Het zal zo’n vaart niet lopen

In april van dit jaar kreeg ik een brief van het Ministerie van Volksgezondheid met de melding dat mijn laatste C-vaccinatie meer dan drie maanden geleden had plaatsgevonden en dat het, gezien het feit dat ik in de risicogroep val (omdat ik dit jaar 60 word), tijd werd voor een vierde exemplaar. Ik deed niets met die brief anders dan een beetje recalcitrant worden.

Een paar maanden later ontving ik een herhalingsoproep. Dit keer dacht ik er serieus over na. Ik besloot dat de 50% kans (nergens op gebaseerd) op ziek worden niet op woog tegen de 100% zekerheid van ziek worden na vaccinatie. Maar zodra het seizoen begon, zou ik er nogmaals serieus over nadenken.

Ik kreeg een oproep voor de griepprik van mijn huisarts. De motivatie was hetzelfde als die voor de vaccinatie. Dit keer werd ik niet recalcitrant (mijn zestigste verjaardag nadert met rasse schreden) maar schreef de datum in mijn agenda en dacht niet eens aan de C-vaccinatie. Zelfs niet nadat ik steeds vaker hoorde (of las) dat mensen C hadden. Het zal zo’n vaart niet lopen, dacht ik en ging verder met mijn leven.

Lieve lezers die er net als ik niet jonger op worden: doe niet als ik. Ben niet eigenwijs. Haal die stomme prik. Dit is een milde variant en als ik bedenk hoe ziek ik ben geweest, hoe ziek ik nog steeds ben (daar waar zoon al weer aardig op de been is), hoeveel conditie ik in 5 dagen heb ingeleverd, hoeveel gewicht verloren. Dan had ik liever net als de vorige keer 36 uur koorts gehad en was daarna weer door gegaan met mijn leven in plaats van (voorzichtige schatting) minimaal een paar weken conditie opbouwen voordat alles weer normaal is.

En dan heb ik niet eens in het ziekenhuis gelegen. Het kan dus nog veel erger.

19 Comments

 1. Ik twijfelde ook over de herhaalprik. Maar inderdaad, ik vond corona niet leuk. Maar goed, die prik moet dus even drie maanden wachten. Ik heb schijnbaar nu zelf anti-stoffen. Dat geloof ik wel want mijn lijf was echt heel hard aan het werk. Dat voelde ik wel.

  Geliked door 1 persoon

 2. Integendeel. Ik blijf eigenwijs en recalcitrant en vertrouw voor 100% op mijn sterke immuunsysteem. Ken jij mensen in jouw omgeving die zich nog geen enkele keer hebben laten prikken?

  Like

 3. Als dit geen motivatie meer is voor mensen om die prik te halen, dan weet ik het niet meer. Zelf zit ik met smart op de oproep te wachten want ik ga eind oktober een week je weg en zou graag ruim daarvoor mijn booster halen. Maar dat ruim, dat haal ik niet meer.

  Like

 4. Dat is echt balen. Ik ben zowel van de prik (1 dagje) als daarna van corona (3 dagen) ziek geweest. Maar zonder prik was het mogelijk dus veel erger geweest.
  Beterschap nogmaals en hopelijk kan je snel weer conditie gaan opbouwen.

  Like

 5. Ik heb inmiddels vier prikken gehad. Drie augustus de laatste. Het kon niet eerder omdat ik niet kon lopen. Nu moet ik drie maanden wachten voordat ik de herhaalprik krijg. Ik sta vooraan. Net als voor de griepprik. Ik heb er weinig last van. Een beetje last van mijn arm.
  Ik heb geen corona gehad. En ik hoop het ook niet te krijgen. Dus ik benut elke oproep. Misschien overbodig. Maar in mijn omgeving zijn genoeg mensen goed ziek geweest.
  Ik hoop dat je snel opknapt. Fijn te lezen dat je achter de prik staat.

  Liefs Joanne 😘🧡

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik ben al een keer behoorlijk ziek geweest van corona. Ik ga de prik dus zeker halen. Ben er gelukkig nooit echt ziek van geweest.

  Sterkte nog weer.

  Geliked door 1 persoon

 7. Precies dat wat jij nu deelt, motiveert mij om die C-prik en de griepprik te gaan halen.
  Ja, ik weet dat het geen 100% garantie geeft om niet ziek te worden en ja, ik weet ik dat ik misschien beroerd wordt van een vaccinatie, maar de risico’s van zowel Covid of een zware griep zijn veel groter.
  Ik zie nu in mijn omgeving het aantal mensen dat positief test weer oploopt, ik hoop dat ik door de vaccinaties mijn risico’s en die van mijn gezin beperk.

  Ik hoop dat je herstel doorzet en wens je goede moed voor het weer opbouwen van je conditie.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.