Corona dag 6 – But who’s counting?

Ik ben een voorstander van weekboodschappen en voorraden. Zoon, die in dat opzicht echt op zijn vader lijkt, is dat een stuk minder. Met drie supermarkten op ongeveer 300 meter van mijn huis en een gezonde huisgenoot, geen probleem. Alleen kiepte Zoon zelf ook om.

Zondag deed ik de laatste rol wc papier op de houder, maandag gebruikte ik het één na laatste vaatwastabletje en zag dat de inhoud van het blik wasmiddel ook wel eens groter was. Dinsdag dronk Zoon het laatste sinaasappelsap op en verorberde de laatste twee eieren en ik dacht Misschien toch iemand vragen een paar boodschappen te doen. Om die gedachten meteen kwijt te raken.

Vannacht keerde de gedachten terug, gevolgd door bezorgdienst. Vanmorgen ging ik er eens voor zitten, opende mijn account in de AH-app, vroeg het eerstkomende bezorgmoment op (morgen vanaf 8 uur) en begon, geholpen door Zoon, de winkelwagen vol te laden. Met alles wat hier boven staat en meer. Bijvoorbeeld bananen. Die happen makkelijk weg en zijn een bron van vitamines en mineralen. Verder chocolademelk, want wij kunnen beide geen thee meer zien. Maar ook yoghurt en vanillevla. En laat ik de pinda’s niet vergeten want buiten dat die dingen lekker zijn, schijnen ze ook goed te zijn.

De rest? Ik weet het niet. We gaan het morgen tussen half 10 en 10 uur zien. Het feit dat wij beide vol verwachting uitkijken naar het bezorgmoment zegt mij dat we weer een stapje dichter bij herstel zijn aangekomen.

12 Comments

 1. Ha, de humor is nog niet ziek!
  (Jullie hebben het flink te pakken samen – maar zijn nog slim genoeg om boodschappen te laten bezorgen… Ik bedacht deze week, staande voor de voorraadkast, dat het hebben van voorraad nog steeds, cononagewijs, slim is…)

  Like

 2. Oh, heerlijk dat de boodschappen bezorgd worden! Ik zou dat er even in houden. Ik heb nu na twee weken nog steeds af en toe een offday. Meestal niks aan de hand. Maar dan ineens weer moe, hangerig, keelpijn en een oor dat dicht zit. Vreemde jongen, die corona. Beterschap voor jullie beiden x

  Like

  1. Mijn manager heeft ondertussen ook corona en was door HR al gewaarschuwd dat het een variant met ups and downs is en dat te snel weer voor 100% gaan een lange nasleep tot gevolg heeft. Met terugval.

   Like

 3. Je schrijfstijl is hoe dan ook nog super gezond 😉 De rest komt vast snel, nu, met bananen en pinda’s en chocomel. Selfcare heet dat geloof ik ❤️

  Like

    1. Ik zit aan de vanillevla… Wie heeft er hazelnootpasta nodig wanneer je vanillevla kunt krijgen (over een liter komt dat spul mijn neus uit maar nu… he-mels!)

     Geliked door 1 persoon

 4. Net gisteren mijn zoveelste prik gehad, dus ik hang vandaag 1 dag ook een beetje op de bank. En morgen komt Appie hier ook, gelukkig, de spullen brengen. Donderdag Appie dag, geniet er van! 😉

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.