Mondjes maat

In één van de eerste Corona-blogs schreef ik over het feit dat ik geen honger had en dat de kilo’s eraf vlogen. Dat vliegen is tot stilstand gekomen en de laatste keer dat ik op de schaal stond was er zelfs een kilo teruggekomen, waardoor mijn BMI te hoog is. Ietsjes, maar toch. Een hele verbetering met drie weken geleden.

Ondertussen zitten er meer dan twee weken tussen het moment van doodziek zijn en vandaag… en mijn eetlust is terug, maar anders dan voorheen. Anders in de zin van kleinere porties of beter gezegd eerder vol zitten*). Een voorbeeld: normaal. wanneer ik naar de Japanner ga, dan heb ik een schandalige verwerkingscapaciteit. Denk aan vier tot vijf rondes van vijf gerechtjes per keer, waarbij een deel van de gerechtjes uit twee of drie hapjes bestaat. Ik ga niet tellen, maar schandalig is de enige juiste aanduiding.

Vandaag hadden Zoon en ik beide geen zin om te koken. We bestelde Japans. Ik ging voor sushi. Eén schaal met 16 (!) losse hapjes. Normaal echt niet voldoende. Zo niet vandaag. Na tien hapjes dacht ik, beetje veel. Na twaalf hapjes zat ik zo vol als een blik sardines en besloot ik verstandig te zijn en de laatste hapjes te bewaren. Heb ik morgen een lekker lunch. En nu een beetje buikpijn, want het verstand kwam twee hapjes te laat. 🍱

*) Eerst wilde ik schrijven, mijn maag is de afgelopen weken gekrompen, maar een snelle surftocht op het net leert dat dat een mythe is. Wat het dan wel is…? But Who Cares. Ik denk dat ik wel kan wennen aan kleinere porties. Beter voor mijn gezondheid.

9 Comments

 1. Herkenbaar hoor, de “eetdinges” van mijn man is gehalveerd na corona en het is al maanden later.
  Zelf laat ik de restjes staan voor een volgende lunch of zo…. in plaats van “toch nog maar even opmaken”.

  Like

  1. Mijn lunches worden inderdaad steeds interessanter. En k kan wel leven met een kilootje minder, het is soms alleen even wennen. Een hapje te veel en dan last van je maag krijgen.

   Like

 2. haha Rob: geweldig!! 😂
  Fijn dat het beter met je gaat Rianne!!

  Misschien is het gewoon gewenning omdat je een paar dagen veel minder hebt gegeten dan anders? Zo heb ik het in ieder geval ervaren. Minderen met eten en met suikers betekend na een paar dagen al minder snel trek, minder snaai gedrag en minder hoeven eten om een verzadigd en vol gevoel te hebben.

  Geliked door 1 persoon

 3. Vaak probeer ik mijn rechterhand in toom te houden.
  Jammer genoeg is alleen een lege pan leidend voor mijn rechterhand.

  Mijn bolle buik is voor buitenstaanders het bewijs van het overwicht van mijn rechterhand.

  Ik wens jou succes met de behaalde overwinning tegen overgewicht.

  PS: sterkte met je verdere herstel

  Stille groet,

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je. Verder herstellen is inderdaad een must.

   Bij jou is de rechterhand dus ook de schuldige. Daar zouden we collectief iets aan moeten doen.

   Like

Reacties zijn gesloten.