Zoon maakt vrienden

Kijk, dat Zoon een leuke en aardige volwassene is geworden, dat weet ik al lang. Natuurlijk heeft hij, net als de rest van de wereld, wat minpunten maar die mag ik als liefhebbende moeder graag onder het iets te kleine tapijt vegen. En soms verbaasd hij mij op een meer dan plezierige manier.

Zo werd afgelopen zaterdag onze nieuwe koffievoorraad bezorgd, net op het moment dat ik onder de douche stond. Zoon nam de koffie in ontvangst, en bood de bezorger de zak met recycle cupjes aan. De bezorger, een jonge knul, keek en verbaasd naar de zak in Zoons handen. Daar weet ik niks van, zei de bezorger aarzelend. Zoon controleerde de zak. Kijk, hier staat dat ik deze zak mee mag geven aan de bezorger van PostNL, liet Zoon hem zien. De bezorger, met nog een enorm pakket in zijn handen, keek weifelend. Nieuw in het vak? vroeg Zoon. Tweede dag, was het antwoord. Dan stel ik voor dat ik deze zak terug in de gang zet, en dat jij van de week even aan een collega vraagt hoe dat recylce gedoe van Nespresso werkt. Opgelucht nam de nieuwbakken bezorger afscheid.

Dat was zaterdag. Vandaag is men begonnen met het schoonmaken van de mechanische ventilatie in de appartementen. De medewerkers van het bedrijf die het schoonmaken uitvoert moeten ook op het dak zijn. Hiervoor gebruiken zij een hoogwerker. Vorige week hebben we allemaal een informatiepakket over de werkzaamheden ontvangen. Inclusief verzoek op een bepaalde plek geen auto’s te parkeren en de melding dat de mogelijkheid bestaat dat door de werkzaamheden de ketel uitvalt. Zoon was vroeg wakker en besloot geen enkele risico te nemen en meteen te douchen. Eenmaal schoon ging hij meteen maar de boodschappen doen, en trof twee medewerkers van het bedrijf aan bij een busje wat op de verboden plek geparkeerd stond. Ik kan wel even …. en er volgende een aantal technische opmerkingen over hoe een automonteur een auto kan verplaatsen zonder dat hij een sleutel in bezit heeft. Het verplaatsen bleek niet nodig, maar het aanbod werd zeer op prijs gesteld.

Echt, hij maakt vrienden bij de vleet. Al is het maar goed dat hij het busje niet heeft verplaatst. Dat had hem waarschijnlijk minpunten bij de eigenaar opgeleverd. 😉

11 Comments

 1. Zo heerlijk, he? En dan gewoon tevreden achterover leunen, toekijken en denken ‘Wat heb ik ‘m toch goed opgevoed!’ 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben het helemaal met je eens, een leuk, aardig kind is een kostbaar bezit.
  Ik mag daar dubbel van genieten.
  Denk jij dan ook wel eens stiekem bij jezelf: ‘Deze appel valt niet al te ver van mijn boom’? Goed voorbeeld en zo….

  Zou jij de tips van je zoon over het verplaatsen van een auto willen delen, je weet toch maar nooit wanneer het te pas zou komen.

  Like

 3. Leuk hè, om te zien hoe aardig zoons kunnen zijn, ik geniet er altijd wel van.
  Hij heeft het leuk opgelost met die cupjes.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.