De Lamme en de Blinde

Zoon en ik zijn beide anders uit Corona gekomen. Mijn conditie is fietsen en Zoon heeft sinds twee dagen weer regelmatig verhoging. Voor de zekerheid (we krijgen bezoek vandaag) heeft hij wederom een test gedaan, maar die is negatief. Hoewel hij verder geen klachten heeft, ben ik nu verantwoordelijk voor het doen van de boodschappen.

Wanneer ik tempo slakkengang aanhoud kan ik ondertussen al weer twee en een halve kilometer lopen, mits op vlak terrein. Trappen, bruggen, een grappig heuveltje, het is mij allemaal teveel. Neem je telefoon mee, zei Zoon, en piep als je onderaan de trap staat. Dan draag ik het spul naar boven. Zo gezegd, zo gedaan. Zoon en ik: Echt de Lamme en de Blinde zijn er niets bij.

17 Comments

 1. Welnee! Dat heet gewoon vier handen op één buik.
  Maar hé! Ik lees hier iets over haaruitval! Heb ik ook.
  Ik had alleen de link nog niet gelegd.

  Like

  1. Ik wel. Had het eerder. Dat was de reden dat ik toen de kappers na de eerste lockdown weer open mochten mijn haar een stuk korter heb laten knippen.

   Like

 2. Fijn dat jullie in elk geval elkaar kunnen helpen, maar wat een impact heeft corona ècht niet een simpel griepje…
  Maar: forceer alsjeblieft niets, je hebt er alleen jezelf mee.
  (mijn nasleep duurde een dikke 3 maanden, met name de conditie en als extraatje nadat ik een maand beter was ineens haaruitval. Gelukkig heb ik een dikke bos en kon ik wat missen.)

  Like

  1. Haaruitval heb ik sinds de koorts is geweken. Gelukkig ook behoorlijk wat haar, maar er zijn grenzen.
   En nee, ik ga niks forceren. De vorige keer heeft het meer dan een jaar geduurd voordat ik weer redelijk wat conditie had, dus nu ga ik hulp zoeken.

   Like

 3. Poeh dat is heftig. Ben op dit moment nog heel erg ziek van gordelroos op mijn hoofd en gezicht, heftige zenuwpijnen waar je bijna gek van kunt worden. Daarom en omdat mijn weerstand dus nul is bang voor mogelijke covid besmetting. Maar waar je ook bent ( notabene bij de huisarts en apotheek) niemand met mondkapje en afstand houden, daar hebben ze nooit van gehoord. Blijkbaar staat het collectieve geheugen op ‘niet actief’
  Sterkte verder

  Like

 4. Snap je dat er nog steeds mensen zijn die Corona afdoen als “maar” een griepje of verkoudheid? In Sittard deze week flink groot Oktoberfeest, zal me benieuwen hoeveel mensen er ziek worden ….. (mij zie je daar echt niet!)

  Like

  1. Ik heb het nooit begrepen en baal dat ik gewoon wederom de long covid groep in ben geschoten. Gelukkig weten ze nu meer over deze restverschijnselen.

   Like

  1. Ik ga woensdag afspraak maken met huisarts. De assistente wist mij te vertellen dat zij aanvullende therapieën hebben om patiënten te helpen in het gevecht tegen long covid.

   Geliked door 1 persoon

 5. Zo te horen moet je corona gewoon niet willen…
  Sterkte ermee voor jullie allebei.

  Like

  1. Nee, corona is niet iets waar je voor in de rij moet gaan staan al heeft niet iedereen er extreem veel last van.

   Like

 6. De Lamme en de Blinde zijn nu eenmaal tot elkaar ‘veroordeeld’; om elkaar te helpen. Een soort symbiose. Jullie komen er wel (weer) hoor, saampies. (Toen ik dit stukkie las, schoot er even door mijn hoofd: Jut en Jul… 😁)

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.