Digitax zeiken

Volgens mij schreef ik er al eerder over. Sinds ik het wachtwoord van Facebook heb veranderd, kan ik berichten niet meer automatisch op mijn FB-pagina publiceren. Waarschijnlijk was ik ook zonder een wachtwoord wijziging de verbinding kwijt geraakt. WordPress heeft besloten dat dit een Premium feature is. Kosten €8,00 per maand (in plaats van de €4,00 per maand die ik voor mijn Personal abonnement betaal).

Ik blijf het lastig vinden, dat handmatig delen. Dat komt niet alleen doordat het handwerk is, maar ook doordat Facebook wat wijzigingen heeft doorgevoerd. Kon ik vroeger bij het delen van iets tijdens het delen kiezen voor persoonlijk profiel of pagina, tegenwoordig zijn het twee afzonderlijke profielen, en moet ik er voor zorgen dat ik het juiste profiel open heb staan, anders staat mijn blog ineens op mijn persoonlijk profiel.

Verder blijft Facebook zeuren dat ik toch echt openingstijden op moet nemen, en een telefoonnummer, een mailadres en een welkom tekst voor eventuele klanten. Ik moet aangeven hoe snel ik op vragen kan reageren en, de gruwel, om de zoveel dagen probeert Facebook mij zo gek te krijgen dat ik een bericht promoot á €14 per promotie.

Dat ik op WordPress een Personal abonnement heb heeft trouwens twee redenen. Ik heb daardoor meer ruimte om foto’s op te slaan, en mijn blog blijft advertentievrij. Iets wat ik belangrijk vind want als ik ergens een hekel aan heb is het blogs vol advertenties waardoor ik oeverloos moet scrollen om de hele tekst te lezen (en regelmatig verkeerd klik en ineens midden in een advertentie zit.)

Om heel eerlijk te zijn is het maar goed dat ik schrijven nog steeds heel erg leuk vind, want anders had ik door het gezeur van zowel WordPress als Facebook al lang de pijp aan Maarten gegeven.

11 Comments

 1. Ik heb sowieso niks meer met Fb. Ik gebruik het als verjaardagskalender en feliciteer jarigen. Meer niet. Ben nog steeds blij met mijn eigen reclameloze domeintje en mijn enorm klantvriendelijke webhoster. Maar dat laatste komt misschien omdat ik zijn ex-schoonmoeder ben 😉

  Like

 2. Echt hè?! Ik snap je ergernis helemaal. Soms is iets gewoon prima zoals het is, en maken ze het nodeloos ingewikkelder. Ik heb wordpress.org en dat wordt ook om de haverklap ‘verbeterd’.

  Like

 3. Zo herkenbaar dar delen op FB en omdat ik twee blogs heb en voor de ene een aparte FB pagina aangemaakt heb moet ik inderdaad altijd eerst daarop inloggen en vervolgens weer terug en ga maar zo door. Bovendien is Facebook inderdaad stukken minder dan eerder, dus gebruik het alleen voor delen van mijn blogs. Vind INSTA veel interessanter.
  Sluit me aan bij Anuschka “voel me thuis in de blogwereld ” en lees veel liever de blogs dan de vreemde berichten op FB

  Like

 4. Herkenbaar. Deels. Want mijn blogs plaats ik al eeuwen niet meer door op FB. Heel af en toe, handmatig. Maar FB wordt snel anders nu, dus het duurt nu écht niet lang meer eer ik daar verdwijn. De blogwereld voel ik me nog steeds in thuis, maar FB: nee

  Geliked door 1 persoon

 5. Precies dat!!
  De reden waarom ik een klein betaald account voor mijn blog heb. Ik werd gek van de reclame tussendoor. Dan heb je zo’n mooi blog geschreven en staat er ineens een vieze foto van oorsmeer tussen. Yuk!!

  FB is overigens echt niet meer wat het geweest is. Eigenlijk is dat nog zo’n beetje het enige wat ik op FB doe, handmatig mijn blog promoten. Ik wordt doodgegooid met reclame en berichten waar ik niet op zit te wachten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zo af en toe ga ik er voor zitten en blokkeer alle advertenties waar ik niet op zit te wachten en rapporteer ze als irrelevant. Nu heb ik weer een redelijke tijdlijn waar ik soms nog iets van vrienden op voorbij zie komen.

   Geliked door 1 persoon

 6. Ik heb een wanhopige poging gedaan en het met alles ineens opgegeven dit jaar. En toen kwam de blogqueen en koe Blogger en begon ik weer en beloofde mijzelf dat ik niets meer met sociale media hoef en ook geen blogs hoef te volgen die ik niet leuk vind. Ik vind mijn blog leuk reclame niet en de reclame van andere blokkeer ik met een extensie in mijn browser. Maar wat je zegt niks is gratis ik betaal flink geld voor mijn blog om alles zelf te kunnen bepalen. Slim van je dat je verdient aan je reclame ik denk er weleens aan…even.

  Like

  1. Ik verdien niet aan de reclame. Betaal alleen maar om geen reclame op mijn blog te krijgen. (en ik heb die ene zin weggehaald want die schept verwarring.)

   Like

Reacties zijn gesloten.