Op de Grond

In 1987 verliet ik het ouderlijk huis en kocht onder andere een nieuwe, grote mensen, slaapkamer. Die slaapkamer verhuisde amateuristisch van Best naar Sittard, professioneel van Sittard naar Sevenum, van Sevenum naar Richmond Indiana, van Richmond Indiana naar de opslag van de Nederlandse verhuizer, van de opslag naar Kessel. De volgende verhuizing was weer een amateuristisch exemplaar binnen Kessel, maar de twee erop volgende verhuizingen (nogmaals intern Kessel en van Kessel naar Venlo) waren weer van de professionele soort.

Tijdens de een na laatste (intern Kessel) verhuizing zie de verhuizer Dit is de laatste keer dat deze slaapkamerkast opnieuw in elkaar gezet kan worden. Alles begint te wijken. Er volgde nog een verhuizing en het is de beste man weer gelukt om de kast weer goed in elkaar te zetten. Hij had er wel wat hulpmiddelen voor nodig. Verder waarschuwde hij toen ook dat mijn bed begon ‘te lubberen’.

Mijn bed (140 x 200) bestaat uit een ombouw met een balk in het midden en ik heb twee lattenbodems. Die rusten in het midden op de balk en aan de zijkant op een kleine uitsparing. Ooit zaten de lattenbodems shocking klem maar tegenwoordig hebben ze speling waardoor ze kunnen verschuiven. Iets wat nogal eens gebeurt. Waarschijnlijk omdat ik een onrustige slaper ben. Het gevolg… Mijn bed stort in. Meestal de linkerkant, en eigenlijk altijd wanneer ik het bed verschoon. Soms is het de rechterkant die wegschiet en ik ben aan het wachten tot het een keer ‘s-nachts gebeurd.

Zoon is ondertussen heel handig geworden in het herstellen van het euvel, maar het zijn acties die ik in mijn eentje niet uitgevoerd krijg. De rede waarom ik rustig ga uitkijken naar een ander bed. Misschien ga ik wel voor een senioren (hoger) exemplaar. Ik word er tenslotte niet jonger en fitter op.

Maar euh.. lieve mensen die hier lezen: ga niet te vaak verhuizen. Daar slijten je meubels extra snel van.

19 Comments

 1. Dat laatste neem ik voor lief. Ik ben dol op verhuizen! Ik heb een heel duur Auping-bed. Een verschrikking om te verhuizen doordat je een speciaal pinnetje nodig hebt om het uit elkaar te halen. Zo’n pinnetje was altijd kwijt is, als je het nodig hebt (ik ben nu al aan het deken waar het pinnetje ook alweer is). Het bed is nog van ex. Die was van de dure spullen. Ik sliep altijd in goedkope bedden van die Zweedse firma en dat lag net zo lekker.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik liet mijn bed 2 keer achter, van ouderlijk huis en een bed met zo’n afschuwelijke box met alleen een matras erop. Vreselijk afschuwelijk ding waar niks onder kan maar wel stof, heel veel stof en geen stofzuiger. Denk daar maar aan als je een bed koopt. Het eenpersoonsbed in Eindhoven werd vervangen door 140-200 en die staat in de slaapkamer hier.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wow… Jouw slaapkamer heeft een hoop meegemaakt 😂
  Succes met de zoektocht naar een nieuw bed. Wij zijn in afwachting van de bezorging van die van ons haha. Kan niet wachten!!

  Like

 4. Ik ben nogal honkvast. Woon al 41 jaar op hetzelfde adres.
  Ik zou nog wel een keer willen verhuizen. Nu hebben wij een vrij groot huis met behalve de benedenverdieping nog twee verdiepingen.
  Ik zou het gelijkvloers willen wonen. Wij zijn nu nog maar met z’n tweeën.
  Maar Lief wil niet weg. We nemen wel een traplift zegt hij. Maar dat wil ik niet. Een discussie puntje.
  Ik heb een fijn bed. Nu 12 jaar oud. Na de renovatie nieuw gekocht. Wel het matras en de topper vernieuwd.
  Allebei een eigen matras. Maar ruzie om het dekbed. Ons bed is 160×220. Maar volgens Lief te klein.
  Ik vind het best. Ik slaap prima.
  Succes met je zoektocht.

  Liefs Joanne 😘🧡

  Geliked door 1 persoon

 5. Dan heb ik nog een waarschuwing wat de hoge ouderenbedden betreft. Wij hebben die sinds mijn ongeluk en ze liggen prima en zien er goed uit, maar beiden bedden kraken als een idioot. We hebben viltjes op bepaalde punten om de lattenbodem geplakt. Dat was een tijdje goed, maar het begin nu weer. De viltjes moeten vervangen worden. Ik denk dat zo hoge boxspring stiller is.

  Geliked door 1 persoon

 6. Sinds onze laatste verhuizing slapen wij in een vrij hoog boxspringding van het geelblauwe warenhuis. Heerrrrrrrlijk bedje.

  Like

 7. Door je verhaal realiseer ik me nu pas dat mijn huidige ombouw bijna 30 jaar oud is. Wel heb ik een keer de lattenbodem vervangen. Het is een simpele houten bak die ik flink heb aangepast, zodat ik met mij voeten en hoofd niet meer tegen een eindschot kon stoten en er hogere opbergboxen onder kunnen. Door die aanpak slaap ik een cm of 12 hoger en is er een cm of 4 bijgekomen door een dikker matras. Slaap circa 60cm boven de vloer en dat kan je wel een soort seniorenbed noemen. Voordeel van hout is dat het ding eenvoudig aan te passen was. Heb een paar keer problemen gehad met m’n rug en door de hoogte kon ik er op een bepaalde manier uit komen. Met een lager bed was dat stukken lastiger geweest.

  Geliked door 1 persoon

 8. Toen wij tientallen jaren geleden verhuisden naar onze huidige stek, waren wij het snel eens over ons bed.
  Niks geen laag geval meer waarbij je rug al kraakte als je er naar keek, laat staan als het bed verschoond moest worden.
  Wij wilden geen seniorenbed, we waren rond de dertig, maar wel een hoog bed.
  De oplossing? Mijn man bouwde zelf een ombouw en we hadden onze heerlijk hoge bed. Extra voordeel, onder het bed kwam extra, goed geventileerde opslag.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ah, je hebt al iets op het oog. Opslag onder je bed is qua Feng Shui wel helemaal verkeerd hoor… (daarom heb ik bij het laatste bed gekozen voor iets waar dus alleen maar stof onder kan komen. Zucht)

    Like

 9. k Zal je raad ter harte nemen, juist in verband met de ouderdom van mijn bed.
  Tòch wil ik nog één keer verhuizen: naar iets gelijkvloers… want ook ik wordt niet jonger en/of leniger.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.