Werkbijtjes in huis

Het laatste jaar loop ik qua poetsen achter de feiten aan. Vriendin, die weet hoe mijn lijf in elkaar steekt, gaf mij daarom vorig jaar december een poetsbon cadeau. Maar ja, al dat stof in hoekjes en gaatjes, wat al jaren weigert huur te betalen, durf ik niet zomaar aan iedereen te laten zien. Oké, Vriendin is niet iedereen en zij kent mij, maar toch.

Een paar weken geleden schreef ik over de blinde en de lamme. Hoe ik de boodschappen deed, en Zoon de boodschappen naar boven bracht omdat het mij aan adem ontbrak. Twee lieverds reageerde en als gevolg daarvan heb ik vorige week bloed laten prikken, en deed Zoon vandaag de deur open om Vriendin en haar poetsspullen toegang tot mijn huis te geven.

Als jij moet werken, dan werk jij en dan vraag ik Zoon om hulp, had Vriendin gezegd. Toen mijn leidinggevende dat hoorde zei hij, Dan werk je maar een paar uur niet. Zo’n aanbod moet je aannemen.

Vandaag vroeg Vriendin wat zij als eerste aan moest pakken. Voor mijn gevoel was mijn hele huis redelijk schoon met uitzondering van de hal en dan met name de boekenkasten. Het schoonmaken en opschonen van de inhoud staat al een dik jaar op mijn lijstje maar tot nu toe was het er niet van gekomen.

Nu dus wel. Vol enthousiasme haalde Zoon en Vriendin de kasten leeg. Eén kast verdween naar de schuur, de overige drie kasten werden stevig onder handen genomen. Terwijl ik de kasten weer ging vullen bracht Zoon de gang terug in ‘voor verbouwingsstaat’ en ging Vriendin aan de slag in mijn slaapkamer en daarna de badkamer. Beide bleken smeriger dan gedacht. Kuch.

Na een (al zeg ik het zelf) heerlijke en gezellige lunch kwamen de ramen en het plafond nog aan de beurt en toen was het voor Vriendin tijd om afscheid te nemen. Maar niet voordat we een afspraak hadden gemaakt om volgende week woensdagochtend de huiskamer en keuken onder handen te nemen.

Het moge duidelijk zijn. Hier schrijft een vermoeide, maar vooral blije blije gup.

32 Comments

 1. Ik begrijp je vriendin. Rest betreft het schoonmaken op blote voeten. Ik doe dat ook. Je hebt meer grip.
  Op kousen glij ik weg. Je staat gewoon steviger. Ik doe alles op blote voeten. Het is wel nog steeds 20 graden in huis.

  Joanne

  Like

 2. Wat lieffff!
  Ik ben in het bezit van een schoonmaakgen. Die ik moest parkeren na mijn val. Lief hield het een beetje bij maar na negen maanden was het toch echt nodig. Het vele wandelen was goed voor mijn conditie en mijn enkel
  Vorige week begonnen. Alle kasten leeggehaald. Ramen gelapt en alles verplaatst.
  Vandaag de hal en het toilet. Dan ben ik beneden klaar.
  Hier zit ook een blij ei.
  Jouw vriendin is goud waard 🥰

  Liefs Joanne 😘🧡

  Like

 3. Wat een fijne mensen om je heen.

  Kun je niet in aanmerking komen voor hhhulp via de WMO?
  Ik weet, het is een stap, maar sinds een paar maanden heb ik het ook en wordt er toch wel blij van.

  Like

   1. Soms kan een tijdelijke situatie toch te lang zijn.
    Ik heb het in eerste instantie geweigerd, en pas gevraagd toen de hele boel.me boven het hoofd gegroeid was.
    En nu heb im tijdelijk een beetje basis hulp.

    Geliked door 1 persoon

 4. Wat lief zeg, van vriendin!

  Ik zou het ook lastig vinden om dit door een vriendin te laten doen. Er ligt bij ons wel meer stof dan een beetje.

  Geliked door 1 persoon

  1. Behoorlijk ja. Woensdag doet ze de dingen waarvan ik denk dat ik ze best wel goed heb bijgehouden en dan kan ik et weer even zelf doen.

   Like

 5. Elke zaterdagochtend maakt Jolanta mij blij.
  Poetsen, strijken en meer neemt zij uit mijn handen.
  Van mij krijgt zij haar loon en een kop koffie met gebak als waardering.

  Ik begrijp jouw vriendin.
  Ik wens jou veel schoonmaakgenot.

  Opgeruimde groet,

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.