Becoming -3: Ben eens lief voor jezelf

Vaste lezers weten het. Ik ben niet alleen aan koffie verslaafd. Ook rugzakken en papieren planners hebben de neiging mij naar huis te volgen. Mijn huidige planner is een gestructureerd exemplaar. Iets wat ik ten tijde van aanschaf nodig had, maar de laatste weken voelde het meer en meer als een keurslijf. Ik dacht erover een bullet journal te beginnen maar hé, het is november, de planner voor 2023 ligt al een maand in de kast te wachten op het nieuwe jaar, dus waarom nog investeren in iets wat nauwelijks gebruikt gaat worden.

In het kader van, ben eens lief voor jezelf wandelde ik zaterdag richting stad. Puur toevallig liep ik de boekhandel binnen waar ik een A6 notitieboekje kocht. Da’s niet zo groot en met een beetje doorwerken vol voordat het januari is.

Weer thuis ging ik er meteen mee aan de slag. Dat was het moment waarop ik besefte dat er maar een goede week tussen mijn vakantie in november en de paar vrije dagen in december zat en ik schoot een afspraak met mijn leidinggevende in.

Zondag keek ik tevreden naar wat ik allemaal had geschreven en had het gevoel dat er iets niet klopte. Nou ben ik geen ster in kalligrafie en mijn handschrift is op zijn best leesbaar, maar het was iets anders. Pas nadat ik een foto van de eerste pagina had gemaakt met de bedoeling deze in een plannergroep te delen zag ik mijn fout. Ik had overal oktober in plaats van november geschreven.

Ik was potverdrie een hele maand kwijt. De eye opener die ik nodig had.

10 Comments

 1. Aggut. Een maand kwijt. Maar hoe leuk dat je op deze manier, lekker fröbelend, die eye-opener kreeg. Een dreun, zou ik zeggen… (En – in the meantime – achteruit ‘bij’ lezend – fijn weer even up to date te zijn bij jou)

  Like

 2. koffie verslaafd. ook dus. Daarom mijn vraag, hebt u veel koffiezetapparaten? Welke koffie drinkt u graag? En hoe? Rugzakken, ik ook. En IT. ik ook. En lief voor jezelf zijn, dat moet ik vaker doen. Lief voor mijzelf met agenda van voorpositiviteit.nl o.a. Kleuren poppetjes beertjes stiften. Veel herkenning hier bij u, jou.

  Like

  1. Welkom Frank. Ik had je wat minder herkenning gegund, want wat is het leven soms een gevecht. Als ik de tijd neem er bij stil te staan.

   Thuis drink ik Nespresso, elders alles wat de juiste kleur heeft 😉
   Die rugzakken schijnt bij ICT-ers te horen. Ik hoor het van meer collega’s.

   Like

   1. Dankjewel Brabantse in Limburg, tja Nespresso drink ik ook erbij. Diverse kleuren. Rugzak hoort ook bij Outdoor en Fotografie. En voor IT zaken. Zwarte kleine espresso, met piston machine. Daarbij heb ik ook iets met Brabant. Dank voor uw reactie. Groetjes

    Geliked door 1 persoon

 3. leuk, ik houd wel van dat gefröbel, ik denk dat ik m’n bullet journal er weer eens bij ga pakken.
  dat wordt nog een heel gezoek, naar die maand. 😉

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.