F*k joe

Ga leuke dingen doen en Vergeet niet te genieten. Een paar van de tips die ik de afgelopen week aangereikt heb gekregen, en niet door de minste mensen. Ik noem alleen maar de medewerker van de Arbodienst. Die mij aan het eind van het telefoongesprek ook veel sterkte wensten.

Ik doe mijn best. Echt waar. Ik geniet van koffie in de zon. Wandelingen in de omgeving. ‘s-morgens geen wekker. Zittend op een bankje met het Jaomerdal als uitzicht, pogend mijn niet aanwezige tekentalenten aan het werk te zetten. Een spontaan lampenjacht uitje met Vriendin.

Maar gisteren, toen ik mij lachend in alle bochten wrong om tussen twee bomstronken en een bramenstruik door stronk nummer drie te fotograferen, was daar ineens een afkeurende stemmetje… Hoe kon ik genieten terwijl andere mensen zwoegden. Zelfs de belastingbetaler werd er aan zijn/haar/hun haren bijgetrokken.

Het is hetzelfde stemmetje dat altijd zegt een schepje erboven op doen behoort altijd tot de mogelijkheden. Behalve wanneer ik eten opschep. Dan laat het een afkeurend geluidje horen. Zo’n stemmetje waarvan je spontaan in zak en as raakt. De veroorzaker van alle ellende dus.

Ik liet de woorden, letter voor letter, door mijn hoofd rollen. Mijn eerste reactie was en waar was de belastingbetaler toen ik … en bedacht toen dat ik helemaal geen zin had om met dit meer dan ongezonde stemmetje in gesprek te gaan. Dus ik zei F*K JOE met je stomme ideeën draaide nog een klein beetje naar links waardoor de braam goed grip op mijn vest kreeg en maakte (wat mij betreft) een schitterende foto.

En het stemmetje… Dat doet er nu al 24 uur het zwijgen toe. Iets wat het geniet niveau enorm te goede komt, kan ik je zeggen.

14 Comments

 1. Heel goed! Daarom luister ik zo graag muziek met mijn koptelefoon op. Ik hoor die stemmetjes gewoon niet. La ma l*llen, joh.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik denk dat dat stemmetje idd getemd moet worden, als je door gaat terwijl het niet gaat ben je uiteindelijk langer uit de running. Dus ja lekkere plaat zit sfeertje in, doet je vest het nog?

  Like

 3. Goed zo! Mooie foto’s maken is OOK heel nuttig bezig zijn (voor een tijdje). En: deze belastingbetaler betaalt HEEL GRAAG belasting voor al die mensen die niet kunnen werken, om welke reden dan ook… Zoals ik zelf nog steeds heel dankbaar ben dat anderen voor mij belasting betaalden, toen ik zelf ziek / arbeidsongeschikt / werkloos was! (Ieder mens draagt bij aan de wereld, op zijn/haar eigen manier, en werk is nuttig, maar niet alleen zaligmakend).

  Geliked door 1 persoon

 4. En net kom ik deze uitspraak tegen en moest gelijk aan jou denken.

  “It takes courage to say yes to rest and play in a culture where exhaustion is seen as a status symbol.” – Brene Brown
  Embrace the role of free time and rest in your life.
  It’s not about a “break” from productivity. It’s an integral part of your productivity.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb hem opgenomen in het weekoverzicht voor volgende week; de foto van dat weekoverzicht heb ik gedeeld in een plannergroep en al één persoon heeft zich gemeld die de quote over heeft genomen.
   Dank je wel.

   Like

   1. Top. Ik denk dat ik hem boven mijn bureau ga plakken. Ik mag daar zelf ook best meer van bewust worden.

    Geliked door 1 persoon

 5. Oh ja, dat stemmetje. Die dwarrelt hier ook vaak binnen. En wat kan dat dan goed voelen als je een lange neus trekt, de laptop dichtklapt en denkt volgende week ga ik hier mee verder.
  Goed dat je kracht vond om dat stemmetje het zwijgen op te leggen, nu eerst jezelf op de eerste plaats en als je weer goed in je vel en je energie zit dan komt de liefdevolle aandacht voor je werk klanten vast ook weer.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.