Verwondering

Ik ben niet zo van de kerst inclusief de versieringen. Toen Zoon en ik in 2011 verhuisde was de kerstboom al zo lang niet meer uit de kelder geweest dat we de boom, inclusief het grootste deel van de versieringen, aan het goede doel hebben gegeven. Je kan stellen dat ik niet meer zo bekend ben met de laatste trends op het gebied van kerstversieringen.

Vandaag ging ik met Vriendin naar de XL-supermarkt. Hebben we tijd om bij het tuincentrum binnen te lopen? vroeg zij. Jongste dochter is op zoek naar een speciaal soort kerstbal in de vorm van een stronk broccoli. Ik dacht er het mijne van en wandelde achter Vriendin de kerstmarkt op. En keek vol verwondering mijn ogen uit.

Ik zag weinig standaard of minder standaard maar nog altijd ronde kerstballen. Allerlei soorten etenswaar, glazen die mooier zijn dan mijn glasservies, hele dorpen. Je kan het zo gek niet noemen of ze hadden het er. Behalve broccoli. Dubbele verwondering.

Maar goed. De acupuncturist zei vanmorgen Minder in je hoofd zitten, meer voelen. Missie geslaagd, al vermoed ik dat zij het niet over verwondering opgeroepen door bijzondere kerstballen had.

11 Comments

 1. Tja, die groenten schijnen het dit jaar helemaal te zijn – ik zag ergens een setje met broccoli, tomaat – en nog wat. VRESELIJK! Ik houd het bij ronde zilveren ballen, engelen en sterren – dingen die heel in de verte nog iets met het feest van Kerst te maken hebben. Lekker morgen de boom opzetten!!

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja, DAT weet ik natuurlijk niet meer…. (Anders had ik het NATUURLIJK meteen gemeld……) Misschien in de etalage bij Flying tiger, zoals hierboven gemeld – zou kunnen….). Ik moet er zelf niet aan denken om zoiets in mijn boom te hangen, dus ik heb het niet opgeslagen….

    Geliked door 1 persoon

    1. Haha… Dat dacht ik al maar ik denk, vraag het toch maar.
     Flying Tiger… Nog nooit van gehoord. Ik zal eens kijken of wij die winkel wel in de buurt hebben.

     Like

 2. wij hebben ook al een tijdje geen kerstboom. Opzetten in de drukke tijd is mij te vermoeiend en afbreken heb ik ook nooit de energie voor. Van man hoeft het allemaal niet.

  Maar ik vind kerstversiering stiekem wel leuk en al die nieuwe ‘ballen’ helemaal! Ik loop mij dus elk jaar 1x stilletjes te verwonderen op de kerstmarkt van het tuincentrum.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.