Schroefje kwijt

Mijn privé laptop valt in de categorie maandagochtend modelletje. Hij doet het prima, maar de persoon wiens taak het was de tien schroefjes, die boven en onderkant met elkaar verbinden zodat er geen rotzooi op de printplaat komt, aan te draaien, heeft er met de pet naar gegooid. Iets wat evenveel effect heeft als de schroefjes niet aandraaien. Nul komma niks.

Ik denk dat ik het eerste schroefje al na zes maanden vond. Omdat ik niks weggooi, had ik dat schroefje nog tegen de tijd dat ik voelde hoe een tweede schroefje uit begin te steken. Vanaf dat moment draai ik de schroefjes met enige regelmaat aan. De laatste keer heeft Zoon de honneurs waargenomen.

Negen van de tien schroefjes zitten nu zo vast als een huis. Nummer tien bleef om de zoveel tijd los komen. Aangezien het schroefje zich rechts achter, bij het scharnierpunt bevindt, niet eens zo gek. Die laptop van mij gaat momenteel met enige regelmaat open en dicht. Zodra ik voelde dat de achterkant los begon te komen, draaide ik het schroefje aan.

Tot van de week want toen was er geen schroefje meer. Ik heb overal gezocht maar niks gevonden en de kleine schroefjes die ik in huis heb, zijn net te lang voor de laptop. Dus ik zeg tegen Zoon, Als je een klein schroefje vindt, dat is van mijn laptop. Waarop Zoon zei Het enige moment waarop ik wellicht een schroefje van dat formaat vind is wanneer ik om half 3 ‘s-nachts op blote voeten door de kamer loop en waarschijnlijk verdwijnt het dan naar een nieuwe plek waar je het niet kan vinden.

Zucht. Voor nu heb ik boven en onderkant stevig tegen elkaar aan gedrukt en vastgezet met washi tape. En tot ik een nieuw schroefje heb blijft de laptop open staan.

Ik heb overwogen één van de andere schroefjes te verplaatsen maar sinds Zoon deze heeft vastgezet zitten ze echt vast. De kans op beschadiging van de kop is daardoor niet geheel afwezig en voor je het weet heb ik twee onbruikbare schroefjes. Mijn voornemen is om binnenkort even bij de buitendienst binnen te lopen. Daar hebben ze laptopschroefjes in overvloed.

8 Comments

  1. Als zoon om half 3 ‘s-nachts op blote voeten door de kamer loopt en het schroefje vindt, wordt jij daar vast wakker van en kun je je schroefje veilig stellen.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.