Cadeautje

Ik mag verslaafd zijn aan koffie, sushi, boeken en tassen maar als je mij echt aan het kwijlen wilt krijgen (geen mooi gezicht trouwens) kan je mij het beste loslaten in een kantoor-boekhandel. Eentje met mooie notitieboekjes, fijne pennen en mooie markers.

Zaterdag wandelde ik naar de (kantoor)boekhandel hier in de stad met het vage idee een tweede notitieboekje te kopen zodat ik een apart bullet journal voor werk kon maken. Het idee was vaag, en tegen de tijd dat ik in de stad was verdwenen. Maar nu ik er toch was kon ik best naar wat markers kijken. En een kalligrafie pen.

Ik was al op weg naar de kassa toen ik langs de luxe pennen liep. Vooral vulpennen en als er iets niet aan mij besteed is, is het een vulpen. Toen zag ik de Parkers staan. Ik bleef stilstaan en depte met een zakdoek het kwijl weg. In de tweede van de middelbare school heb ik mijzelf op een Parker getrakteerd en ben dat ding na 25 jaar intensief gebruik ergens verloren.

Momenteel maak ik vooral gebruik van zwarte gelpennen met dunne punt, maar de Parker ballpoint trekt al een tijdje. Ik nam er één ter hand en trok een streep op het papier wat daarvoor uitgestald lag. Het voelde nostalgisch. Maar net als het notitieboekje niet nodig. Ik ging voor een geheel zwart exemplaar. Alleen de vulling schrijft blauw.

Bij de kassa aangekomen legde ik mijn schatten neer. Is het een cadeautje? Mijn standaard reactie wanneer ik iets voor mijzelf koop is altijd nee. Dit keer zei ik ja. Op de vraag of het allemaal apart ingepakt moest worden zei ik Nee, en voegde er aan toe Ze is op een leeftijd gekomen dat één pakje goed is. De vraagstelster wilde er nog twee pakjes van maken want de Parker is een stuk duurder dan de rest en verdient een eigen pakketje maar ik was onverbiddelijk. Oh. en het was een verjaardagscadeautje.

Een half uur later was ik thuis. Ik heb nog heel even geprobeerd om sterk te zijn en de spulletjes ingepakt te laten tot vandaag maar zoveel wilskracht kon ik op mijn 59ste en 360 dagen niet opbrengen. Dus vandaag hoef ik niets meer uit te pakken.

21 Comments

  1. Oeps, een dag te laat…… Maar alsnog van harte proficiat met je verjaardag! Fijn dat je al kon genieten van je cadeautje!

    Geliked door 1 persoon

  2. Van harte gefeliciteerd! En wat heb je jezelf verwend… heerlijk, een echte vulpen. Die schrijven toch het aller, allerlekkerst! Super dat je het gewoon hebt laten inpakken. Ik vraag dat ook altijd als ik in de winkel sta, vaak krijg ik dan het antwoord: ‘Nah, het is MAAR voor mezelf’. Dan ga ik het dus inpakken met de mededeling: ‘En waarom zou jij jezelf niet een mooi ingepakt cadeautje geven?’ (Ik heb het Deense woord voor ‘gunnen’ niet altijd paraat…) Dan lacht de betreffende klant meestal wat besmuikt, maar ik heb mijn punt gemaakt. Het doet me goed dat jij jezelf een mooi ingepakt cadeau gunt ❤️

    Like

  3. Ik wilde in mijn jeugd zo graag eentje hebben… Een Parker die voor “aan/uit” in elkaar gedrukt moet worden en dan terugspringt. En toen, 30 of 40 jaar geleden, vond ik er zo eentje! Gewoon op de grond, ik denk in de bibliotheek. Inmiddels heb ik pennen die beter in de hand liggen, maar aan deze ben ik nog steeds innig verknocht.

    Like

Reacties zijn gesloten.