Dat ga ik never nieh onthouden

Bijna een jaar geleden vertelde ik jullie dat Zoon zijn baan aan de wilgen had gehangen om eens goed over zijn toekomst na te denken. Studeren, werken en leren, en in beide gevallen, wat?

Redelijk vlot kwam Zoon tot de conclusie dat studeren het niet ging worden. De studie die hij wilde doen leidt op tot een kantoorbaan en dat wil hij niet. De vraag Wil ik fulltime studeren beantwoordde hij met nee.

Rond de zomerperiode ging hij in een heel rustig tempo op banenjacht. Hij viste een krent uit de pap, schreef een brief, werd uitgenodigd en kreeg zichzelf wel verkocht aan de techneut aan de andere kant van de tafel, maar niet aan HR.

De teleurstelling duurde niet lang en Zoon zocht verder naar krenten. Hij liet zijn blik vallen op een bedrijf in de regio Eindhoven, sprak een oud collega die daar ondertussen ook werkte, hoorde lovende verhalen en kreeg de naam van een recruiter door.

Wederom werd een brief geschreven. Nog voor hij op verzenden kon drukken bleek ik positief en een week later hij zelf ook. Pas toen wij beide weer helemaal waren opgeknapt stuurde hij de mail. Een kwartier later had hij al een eerste gesprek met de recruiter, een par dagen later gevolgd door een kennismakingsgesprek via teams. De recruiter was enthousiast, besprak meerdere vacatures met Zoon en stuurde Zoon’s CV naar diverse afdelingen; zowel binnen als buiten de betreffende organisaties.

Het wachten begon. Tot vorige week. Hij werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij het beoogde bedrijf. Na het gesprek kreeg hij te horen dat hij uiterlijk 7 december de uitslag zou horen.

Op 7 december stond er nog een sollicitatiegesprek gepland. Zelfde regio, ander bedrijf. Maar die afspraak is niet doorgegaan want afgelopen dinsdag kreeg Zoon te horen dat hij was aangenomen.

Vandaag heeft hij zijn contract getekend. 2 januari gaat hij beginnen. Weer in de ploegen. Dit keer 2 dagen vroeg, 2 dagen laat, 2 nachten, 4 dagen vrij. Echt, dat ga ik dus never nooit nieh onthouden. Gelukkig is hij oud en wijs genoeg en mag hij dat zelf doen. Hij heeft er zin in.

12 Comments

 1. Gefeliciteerd voor je zoon! Maar wat ik me afvraag… heeft-ie nog wel genoeg tijd om te koken nu? 😉

  Like

 2. Gefeliciteerd voor zoon! En verder heb ik er wel eenzelfde gevoel bij als Marieclaire. Ik moet er niet aan denken… maar hij blijkbaar wel, en dus is het mooi dat we allemaal verschillend zijn 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Persoonlijk ben ik mordicus tegen ploegendiensten. Het is een aanslag op je leven, het maakt je bioritme kapot. Maar he, als je zoon er blij mee is: gefeliciteerd.

  Geliked door 1 persoon

   1. In mijn herinnering wou hij van de ploegendiensten af, maar dat heb dan wellicht verkeerd begrepen. Enfin, als hij er maar gelukkig mee is.

    Like

Reacties zijn gesloten.