Becoming -20: Moeten en / of moeten?

Mijn grootste makke is dat ik zoveel moet. Van mijzelf, want eigenlijk valt het verder wel mee met moeten. Hoewel?

Ik kan wel zeggen dat ik mag werken, maar om heel eerlijk te zijn is het een keiharde moet. Zonder werk geen inkomen, zonder inkomen over pak ‘em beet een jaar geen rode cent meer.

Voor mijn eigen bestwil moet ik minder in mijn hoofd zitten en meer gaan voelen.

Natuurlijk wil ik heel graag conditie opbouwen want al dat hijgen en puffen tijdens het wandelen en fietsen is te zielig voor woorden, maar om te zeggen dat ik het vrijwillig doe? Wil ik een beetje fit oud worden, zal ik fit moeten zijn.

Gisteren schreef ik op mij TO DO lijst voor vandaag: Wandelen. Erachter schreef ik, behalve als het regent want ik heb geen zin om nat te worden. Inderdaad: ik wist gisterenavond al dat ik vandaag geen zin had om te wandelen. In een poging echt niet naar buiten te hoeven poogde ik de regen uit de lucht te kijken. Wat niet werkte. Op zich jammer, want het lijkt mij wel een mooie carrière switch. Ik ben professioneel Regen uit de Lucht kijker.

Maar goed. Ik was totaal niet gemotiveerd om te gaan wandelen. Ik zette een Youtube video aan. 10 rules that changed my life. Regel nummer twee was raak. Move before you’re motivated. In een poging te bewijzen dat Matt ongelijk heeft, trok ik mijn schoenen aan, ging aan de wandel, kreeg er lol in en moest Matt gelijk geven. Daar heb je dat stomme moeten weer.

Weer thuis keek ik verder en kwam tot de conclusie dat ik aan regel 5 (Never use two words when one will do.) ook moet … nee mag werken. Héhé eindelijk. Ik mag.

8 Comments

 1. Hé! Nummer 3 is zo’n beetje de mijne! Verder moet ik eigenlijk helemaal niet zo veel meer van mezelf. Geen idee waar dat vandaan komt maar ik vind het wel lekker.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik vind wandelen in de regen ook 3x niks, maar… vanmorgen ging ik aan de wandel en een best eind van huis: ja hoor REGEN. Maar eigenlijk vond ik het best lekker en was ik heel tevreden, want ik had het toch maar gedaan! wandelen schuif ik normaal steeds verder de dag in… dom eigenlijk.
  Ik ga het denk ik ook maar op een to-do ding zetten, want afstrepen is dan weer wel leuk.

  Like

  1. Soms zet ik het op mijn ‘tien kleine dingen waar ik blij van word-lijstje’ en dan is wandelen in de regen wel leuk. Net als vandaag fietsen in de regen (binnen grenzen).
   En andere dagen is het een fijn excuus ..

   Like

 3. Wat mij helpt is ‘MOET’ vervangen door WIL. Dat weet je ook heel snel of je iets echt… heel graag wilt! WIL je fit oud worden, dan WIL je fit zijn. Huppekee, geen excuses meer… 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.