Niet gegund … of?

Ergens in 5 HAVO of de eerste van het HBO ontdekte ik De Chinese Winkel. Het werd al snel mijn favoriete zaak voor het kopen van ballerina’s (tien gulden), snuisterijen en sieraden. Op een dag kocht ik een paar zilveren oorbellen in de vorm van een handwaaier. Het mooiste… net als een waaier kon je de waaier in elkaar schuiven.

De oorbellen waren jaren favoriet maar werden lopende de tijd door andere exemplaren vervangen. In 2010 dacht ik weer eens aan ze, kon ze nergens vinden en heb tijdens mijn bezoek aan Istanbul mijn reisgezelschap gek gemaakt door op zoek te gaan naar oorbellen in de vorm van een waaier. In Istanbul bleken waaiers genoeg te koop maar in plaats dat het haakje op de bovenkant van de waaier zat (zoals bij mijn favoriete paar) hingen de waaiers ondersteboven. Ik kocht wel een paar, maar ze waren het nooit net helemaal.

Tijdens de zoveelste trip down memory lane gooide ik er een Google search tegenaan en vond de originele oorbellen op Ebay. Helaas uitverkocht. Ik bladderde door de diverse afbeeldingen van Chinese Waaier oorbellen en zag wel een aantal replica’s maar in plaats van de gedraaide kraal hebben die allemaal een nepparel.

Ik wilde het tabblad al sluiten toen mijn oog op een andere set oorbellen. Beslist niet hetzelfde maar ze spraken tegen mij. Ik sloot het tabblad alsnog, maar de oorbellen bleven door mijn hoofd spelen. Op 24 november ging ik overstag. Zocht en vond de oorbellen en omdat de site in het Nederlands was ging ik enthousiast over op bestellen. Pas toen ik de track en trace code kreeg wist ik dat ik een foutje had gemaakt. Ik had mijn oorbellen in Ierland besteld.

Op 25 november arriveerde de oorbellen op het postkantoor van Dublin. Daar werd het volgens track en trace dagelijks gesorteerd. Op 8 december nam ik contact op met de verkoopster. Een uur later veranderde de status in item has left the office. Die status veranderde niet meer. Gisterenavond nam ik wederom contact op met de verkoopster. Zij was very sorry, had al contact gehad met het postkantoor en er werd gezocht, maar omdat het al zo lang had geduurd mocht ik kiezen. Ze kon mij een nieuwe set toesturen, of ik kon mijn geld terugkrijgen.

Ik heb voor het laatste gekozen en hoop nu dat ik de oorbellen ooit in het eggies tegen ga komen. Want zeg nu zelf, zijn het geen schatjes?

13 Comments

 1. Ze zijn heel leuk! Ik heb dit zelf met mijn zilveren dromenvangeroorbellen. Ik heb ze gekocht toen ik 14 was ofzo, jarenlang gedragen, verloren en toen weer nieuwe gevonden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Heel speciaal. Vreemd dat ze niet doorkomen. Ik had laatst kleding besteld in Ierland en die is netjes afgeleverd, al heeft het wel even geduurd. Dus misschien komt het toch nog …

  Like

  1. Ze hebben 10 dagen geleden het postkantoor verlaten, en niemand weet nu waar ze zijn.
   Zo rond de kerst… ben ik er bang voor.
   Maar wie weet.

   Like

    1. Het is met track en trace… en dan blijft het met track en trace, ook als het door de brievenbus past.
     Maar niemand weet waar het vanuit het distributiecentrum in Dublin naar toe is gegaan.

     Geliked door 1 persoon

 3. Ze zijn prachtig! Maar je weet inderdaad tegenwoordig niet meer waar je je spullen koopt, als je het online doet. Zo dacht ik laatst pantoffels in Denemarken te bestellen, maar de T&T-code bleek Shanghai te zijn… gggrrrr…. Ben benieuwd of je oorbellen inderdaad ooit nog eens (ergens) opduiken….

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.