Becoming -21: Positief effect

Op 18 oktober vorig jaar schreef ik voor het eerst over de schoenen waar ik al een tijdje verliefd op was en dat ik daarom het onderdeel Wishfarm in mijn budget had opgenomen.

Een maand later, op 19 november schreef ik dat de schoenen er niet kwamen. Motivatie: als ik ze echt had willen hebben, had ik ze al lang gekocht.

Ondertussen zijn we een jaar verder en ben ik aardig aan het puinruimen. Me volgt de Myself triggers terug naar hun oorsprong; coping mechanismes worden herkend, en het kleine meisje krijgt de troost en liefde die zij nodig heeft om in de toekomst al die onnodige schuldgevoelens los te laten zodat Myself zich wat kan gaan ontspannen en meer Me wordt.

Tijdens zo’n ontwar sessie kwamen de schoenen weer bovendrijven. Ik vind ze nog steeds heel erg leuk, verzuchtte Me. Myself dacht daar heel anders over. Die schoenen en ‘dame van een zekere leeftijd’ gaan niet samen. Wat zullen de mensen wel niet zeggen? Me haalde haar schouders op. Zoals ik de wereld inschat zal het 90% van de mensen die ik tegenkom aan de reet roesten weke schoenen ik aan heb. 5% zal afkeurend kijken, en de andere 5% geeft een compliment. Iets met ervaringen uit het verleden.

Maar even andere mensen buiten beschouwing latend, zei Me, wat vind je van de schoenen. Ze hebben wel wat, gaf Myself schoorvoetend toe. Onze naam staat er een soort van op.

In de veronderstelling de strijd te hebben gewonnen gooide Me de schoenen in het winkelmandje. Maar die prijs, verzuchtte centenneuker Myself. Me was niet onder de indruk. Als we er net zo lang mee doen als met al onze andere schoenen, dan zijn ze het geld meer dan waard. Me opende het winkelmandje.

Er verscheen een pop-up. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste aankoop. Het was Myself die zich inschreef voor de nieuwsbrief en aansluitend op bestellen klikte. En ik ging weer in gesprek met mijn jongere zelf. Een vrolijk gesprek.

(En daar waar de oorbellen maar niet in de brievenbus willen landen, zijn de schoenen vandaag, een dag eerder dan afgesproken, reeds bezorgd. Me, Myself & mijn jongere ik zijn er erg blij mee.

20 Comments

 1. Good for you! (Ik wil ook voeten die in sexy vrouwenschoenen passen!!)

  Like

   1. Ik heb het niet nagekeken, maar vaak zijn DIT soort “frivole” schoenen, met bloemetjes, prints of “gekke” kleurtjes” maar verkrijgbaar tot maat 42 of zo….. (Ik droom nog steeds van de rode Doc Martens…)

    Like

    1. Mijn vriendin zat toevallig vanmiddag te vertellen over een website met mooie damesschoenen, diverse soorten breedte maten en dat ze zeker tot 43 gingen.

     Like

 2. Oh, ik vind ze ook prachtig!!!! Schitterend met die bloemen. En hoe lopen ze? Zijn ze net zo leuk als je had verwacht? Doe je een foto dat je ze aan hebt?

  Like

 3. groot gelijk. soms moet je jezelf ook wat gunnen!
  Hoop wel dat je ze redelijk blaarloos inloopt want dat is met DrMartens nog wel ‘ns een dingetje.

  Geliked door 1 persoon

 4. Toen ik bijna 7 jaar geleden een knalrode auto kocht kreeg ik daar al commentaar op: „vanaf een bepaalde leeftijd ….“. Ik rij er nog altijd in 🙂 en ben intussen 60+

  Geliked door 1 persoon

 5. Ach, wat geinig… Ik zou er zelf niet mee lopen, aan één kant jammer, maar dat komt omdat ik altijd op pumps loop. Heb één paar wandelschoenen, lage, van het sneaker-type — en daarmee voel ik me al opgelaten! En ouwe laarzen voor als er dikke lagen sneeuw liggen. Maar dit is bijna vertederend. Geniet ervan.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wie bepaalt dat je op zekere leeftijd iets niet meer kunt dragen? Alleen jijzelf hoor. Of zoals m’n ouwe opoe zei: wie hard loopt die ziet het niet, en wie zachtjes loopt die denkt niet. Hoewel dat dan doorgaans niet om het zondagse kloffie ging, vind ik het hier ook wel van toepassing.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.