2022 in cijfers

Mag dat nog op 16 januari, terugblikken op het vorig jaar? Ik weet het niet, en eigenlijk maakt het mij niet zo gek veel uit, of het mag. Ik doe het gewoon.

Eerst wat cijfertjes
KoffieDigitalix werd 93.746 keer bekeken. Daar waren 16.997 bezoekjes voor nodig. Er werd 1.097 likes uitgedeeld en 3.062 reacties (inclusief die van mij) op 292 blogs geplaatst. Deze getallen maken dat 2022 nog net in de top drie staat.

Best gelezen 2022
Op 26 juli haalde ik herinneringen op aan het overlijden van mijn vader in 2013. Dit jaar vreet het meer werd 420 maal gelezen en is daarmee het best gelezen blog over 2022.
Op nummer twee staat Hartverzaking 2 (over waarom ik zo blij was met een negatieve zelftest) van 22 maart (325) en op nummer drie Ohhh sjittttttt….. (hoe ik zonder koord van een heuvel abseilde) van 16 mei (318).
De dag met de meeste weergaven/bezoekers is 22 mei. Het blog wat ik die dag schreef (Uit eten) over mijn experiment met de glutenpillen haalde daarentegen de top 25 niet eens.

Slechts gelezen 2022
De hekkensluiters voor dit jaar: Blogkerstvakantie week 1: het raadsel van 2022 (75), Toet&Co: Foeterke (61) en Herfstdipje (54). De laatste drie blogs zijn allemaal in de tweede helft van 2022 geschreven. Mijn burn-out piekte op meerdere fronten ;-).

Volgers en verwijzers
Mijn blog wordt via WordPress door 133 mensen en via Facebook door 68 mensen gevolgd. Daarnaast zijn er mensen die mij via een ander medium volgen en, last but not least, bezoekers die via andere blogs op Koffie Digitalix terecht komen. De top 5 van verwijzers ziet er als volgt uit:

Een beetje een influencer
Soms neem ik links op in mijn blogs. De ene link wordt beter bekeken dan de andere. De top vijf verkeer creërende links ziet er als volgt uit.

 • Ik deelde het werk van Ramona Nieuwenhuisen met jullie en dat leverde haar 124 bezoekers op.
 • Mijn zoektocht naar een paar leuke gympen maakte dat jullie 118 keer op de website van Shoetime keken.
 • Jullie gingen na de koffie 116 keer bij Laura denkt op bezoek.
 • De vacature voor een nieuw maatje op de website van mijn werkgever werd 79 keer bekeken
 • Ik zag de kunst van Ramona voor het eerst in de galerij Ptah en dat resulteerde in 74 klikken.

Tot slot
Het is maar goed dat ik vijf jaar geleden besloten heb dat mijn blog een hobby blijft want als ik met deze cijfers mijn brood moest verdienen, dan was ik al lang van de honger omgekomen.
Daarnaast blijkt dat elke dag bloggen er (al lang) niet (meer) inzit en dat ik bij tijd en wijle een spontane blogvakantie inlas. Meestal hik ik dan al een paar dagen tegen schrijven aan. Ik ga de rest van de maand gebruiken om na te denken over een publicatie schema om op die manier de vakanties wat minder spontaan (lees noodzakelijk) te laten zijn.

Reactie van de Boyz
Het viel ons op dat jullie niet zo graag over ons lezen. Maakt ons lekker niets uit. Wij blijven avonturen beleven, en zij blijft ze schrijven. Lekker puh! Hier Rozi, gebruik de punt van mijn sok maar om je tranen mee af te drogen. Wel bij de hak wegblijven. Die heeft Moeltje gebruikt om zijn neus in te snuiten. En duimen dat Toeterke het niet leest, want dan zijn de rapen gaar.

16 Comments

 1. Fascinerend, al die statistieken. Het vertelt je wel veel. Ik kijk er eigenlijk nooit naar… en fijn dat The Boysz blijven schrijven 🥰

  Geliked door 1 persoon

 2. Leuk om te lezen hoe met de kijkcijfers bij anderen zit. Daar heeft ‘men’ het niet vaak over. Jij krijgt het wel heel uitgebreid zeg. Bij mij werkt het niet zo. Ik krijg wel het aantal pageviews per maand te zien en ook wat de best gelezen blogs zojn per week, per maand per jaar en altijd

  Like

 3. Een leuke blik terug op een jaar bloggen. En inderdaad maar goed dat het een hobby is haha. Iedere dag schrijven zou ik niet eens redden. Dan is mijn inspiratie binnen twee weken al op. En lekker blijven schrijven over de Boyz, want ik reageer niet altijd, maar lees hun avonturen wel 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Leuk overzichtje! Ik vind één keer per week een blog wel genoeg. Het moet inderdaad een hobby blijven. Fijn dat je over de Boyz blijft schrijven. Ik ben groot fan! Geef ze een ehhh. .. knuffel van mij!

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik hoorde “Foeterke” net haar neus ophalen, vlgs mij was ze nogal ontdaan dat dat blog zo slecht gelezen werd maar ze is opgelucht dat je over de boyz blijft schrijven 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.