Iets te serieus

Ik ben nog altijd blij met de titel van mijn blog: Koffie Digitalix. Wat mij betreft dekt dat de lading van mij als auteur voor 100%. Koffieverslaafd, Diigi-aatje, Generatie X. Die X komt wel goed uit want digitalis is natuurlijk hartstikke giftig, maar dit terzijde.

Hoewel het er in oktober naar uitzag dat koffie vervangen moest worden door vla-flip, is de zin in koffie gelukkig weer terug gekomen. Wel ben ik een wat kritischere consument geworden, maar als ik echt cafeïne nodig heb, dan drink ik alles wat de naam koffie heeft.

Zo ook gisteren. Laat ik één ding duidelijk stellen. Met uitzondering voor foto’s staat mijn koffie nooit naast, voor of achter de laptop. Het apparaat ligt/staat links van mij, mijn koffie staat rechts. ALTIJD.

Behalve gisteren … Toen nam ik de titel van dit blog iets te serieus.

Gisteren zette ik mijn koffie snel even voor mijn (gesloten) laptop neer om iets anders te doen. Bij terugkomst mepte ik in mijn enthousiasme het bekertje om. Het was geen water- maar een koffieballet, en mijn laptop lag als rots in het zwanenmeer, middenin de drab. Haastige ruimde ik alles op en mijn laptop deed het gelukkig nog gewoon.

Maar uit ervaring weet ik dat zo’n eerste test niet veel wil zeggen. Meuk uit koffie en frisdrank heeft even rust nodig om de circuitjes op te lossen, vast te plakken etc. Met kromme tenen zette ik vanmorgen de laptop aan. Het opstarten duurde langer dan normaal. Ik voorzag al een soort stervende zwaan scenario maar had geluk. Uiteindelijk heeft het ding de hele ochtend als een tierelier gedraaid.

Wat fijn is, want ik kan veel klaarmaken bij de collega’s van werkplekbeheer, maar een laptop van de zaak in koffie verdrinken…. Dat had mij punten gekost.

14 Comments

  1. Niet alleen andere waarschuwen, maar ook mijn oordeel klaar hebben. ‘Kunnen ze niet wat voorzichtiger omgaan met de spullen van een ander…’
   En dan zo’n actie. Zucht.

   Like

 1. Mijn vorige laptop heeft een kleine koffieschade opgelopen. De reparateur moest mij dag vertellen. Zelf kon ik mij het koffie incident niet meer herinneren. Gelukkig was het een en ander t er verhelpen.
  Ik probeer nu nog voorzichtiger te zijn!

  Stille groet?

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat had je zéker minpunten gekost, met jouw baan… Sinds ik niet meer menstrueer – niet meer zo manueel gestoord ben eens in de maand, is me dat niet meer voorgekomen…. (Moet ik dat nou wel hardop tikken, WAT roet ik daarmee op??)

  Like

 3. Oef dat scheelt dan weer, ik zou er mee naar mijn vent rennen reanimeren roepen en zorgen dat het hele ding uit elkaar ging. Zonder dollen ik hoop dat het me nooit overkomt.

  Like

Reacties zijn gesloten.