Raadsel opgelost

Toen het in december zo koud was dat de wollen handschoenen niet warm genoeg waren om mijn handen enigszins warm te houden, ging ik op zoek naar warme wanten. Na wat speuren op het net vond ik het perfecte paar in mijn eigen schuur. Lange tijd heeft de waaromvraag mij bezig gehouden.

Waarom lagen mijn warme wanten in de schuur? Ik kon geen zinnige reden bedenken.

Tot woensdag. Het was wederom koud. Zo koud dat ik mijn wanten aantrok. Zo koud, dat de deur van het kantoorpand waar ik ging werken niet automatisch open ging. Echt koud dus. Bij aankomst op kantoor gooide ik muts, sjaal en wanten op een leeg bureau.

Weer thuis stond ik onhandig te hannesen in een poging met wanten aan het ritsje van de zak waar ik mijn sleutels bewaar te openen. Iets dat niet lukte. Dus deed ik mijn wanten uit en legde ze op de bagagedrager. Waar ze natuurlijk meteen van af vielen. Dus schoof ik ze onder de snelbinders en ineens wist ik het weer..

Dat had ik in de winter van 2011/2012 ook gedaan, de laatste eer dat ik die winter op de fiets naar mijn werk was gegaan. Daarna bleef de fiets maanden en maanden in de schuur staan en toen ik het rode gevaarte weer een keer uit de schuur haalde, sloegen die wanten onder de snelbinders als een tang op een varken. Dus gooide ik ze in de mand met het idee ze later mee naar boven te nemen. Iets wat ik pas in 2022 deed.

Raadsel opgelost.

6 Comments

  1. Zo vond ik vanmorgen mijn haarkam terug, die al / pas een week zoek was….. Al zo her en der gezocht, maar niet al te intensief. Bleek (toch) achtergebleven te zijn in (een plooi van) de grote plastic zak waarin ik de was van boven naar de waslijn beneden sleep….. (Ja, mijn kam gaat soms in de wasmachine – makkelijkste manier om hem schoon te houden….)

    Geliked door 1 persoon

  2. Grinnik. Ook wij zouden familie kunnen zijn. Vraag maar aan manlief. Die vindt soms dingen op plekken dat hij dan roept: ‘Dat kan er maar één zijn hier in huis die deze plek verzint’…. 😂 (en ik reageer dan: ‘Heeeeee! Je hebt *het* gevonden! Fijn!’

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.