Becoming -23: Kleine update

Heel worden is een langzaam proces. Trial and error, vallen en opstaan. Ondanks het feit dat een aantal van de (negatieve) overtuigingen met betrekking tot mijzelf al zo oud zijn als de weg naar Rome kost het weinig moeite om mijzelf van het tegendeel te overtuigen. Waarschijnlijk omdat ik de exercities die ik nu doe al vaker heb gedaan borrelt niet eens zo heel diep onder het oppervlakte de overtuiging dat ik al die coping mechanismes niet nodig heb om door de rest van de wereld geaccepteerd te worden. Dat ik al geaccepteerd ben ❤ .

Voor de verandering accepteer ik dat herstellen tijd kost en dat ik als mens gebaat ben bij een gezonde balans tussen privé en werk. Ik besef dat ik maar twee handen en één stel hersenen heb. Dat ik wel kan hopen dat ik karweitje x in twee dagen af heb, maar dat ik mij niet kostte wat het kost aan die planning moet houden. Ik accepteer het effect van een verstoring; ongeacht of de verstoring binnen of buiten mij ligt.

Sinds vandaag ben ik 50% hersteld gemeld. Vanaf morgen werk ik in een rustig tempo verder aan het volledig opbouwen van mijn contracturen en werkzaamheden, waarbij ik ervoor waak aan het eind van mijn werktijd niet volledig uitgeblust te zijn, zodat ik energie heb om te wandelen, socializen, koken, lezen, studeren, bloggen en schrijven.

Naast het opbouwen van mijn contracturen blijf ik werken aan mijn verleden, heden en toekomst. Blijf ik voelen. Blijf ik mijzelf afvragen waar een gevoel vandaan komt, wat de trigger is, of het gevoel terecht is of gebaseerd op ervaringen uit het verleden en wellicht nietszeggend. Soms val ik zomaar terug in oud gedrag; iets wat na voelen vraagt om analyse maar niet te veel want gevoel mag er ook gewoon zijn.

Zoals gezegd; het is een langzaam proces. Met vallen en opstaan. De weg loopt omhoog, maar ik ben nog steeds bedacht op kiezelstenen die van links of rechts mijn pad opspringen in een poging mij onderuit te halen. Al leveren die onderuithalende kiezelstenen ook weer waardevolle inzichten op, inclusief stappen de goede kant op. Ik kom er wel!

10 Comments

  1. Dank je wel voor deze update. Fijn dat je weer ‘half’ aan het werk kunt, en intussen goed blijft opletten. Leren een mens te zijn houdt nooit op… ❤️

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.