Vijver

Tot mijn grote vreugde gedraagt mijn werklaptop zich nog steeds netje. Die kop koffie schijnt hem geen kwaad te hebben gedaan. Ook geen goed trouwens, maar een mens kan niet alles hebben.

Natuurlijk heb ik het dinsdag bij de collega’s van werkplekbeheer opgebiecht. Ik ben wel blij dat het geen gevolgen heeft, want ik zou me doodschamen om het bij jullie te moeten melden. Zeker gezien mijn commentaar op derden. Volgens de jongste bediende was het geen ramp geweest. Je wil niet weten hoe sommige laptops eruit zien, zei hij. Daarbij weet ik niet wat jouw mening in deze is, dus je had van mij zonder preek een nieuwe gekregen. Die krijg je van mij nu ook. Ik sloeg het aanbod af.

Die dinsdag was ik te voet naar het werk gegaan en hoewel het wandelen prima ging, werd mijn rugzak wel steeds zwaarder. Vanmiddag liep ik even bij werkplekbeheer binnen om iets te vragen, bleef even plakken en kreeg een brainwave. Wat is het verschil in gewicht tussen die 14 inch van mij, en die 13 inch die jullie ook hebben? 13 inch is niet groot maar op het werk gebruik ik de twee schermen, en thuis maak ik van dat ene grote scherm twee schermen. Op mijn laptop kijk ik nauwelijks.

Voel maar even, zei de jongste bediende, ik heb er hier toevallig eentje liggen. Met in beide handen een laptop probeerde ik te bepalen wat het verschil in gewicht was. Niks, noppes nadah. Misschien 10 gram, zei de jongste bediende. Voor 10 gram ga ik niet aan een nieuwe (tweede- derde of vierdehands) laptop.

Is dat die van de vijver?, vroeg collega. Wat is het nummer, dan wis ik hem even. Het nummer werd genoemd, het wisprogramma aangezet. Zodra de laptop aan staat gaat het programma lopen. De jongste bediende drukte op de aan knop, maar er gebeurde niets. Misschien even aan de stekker hangen, stelde hij voor. Collega vond dat geen goed idee want dat apparaat heeft in de vijver gelegen. Zet maar half open op de zijkant, dan kan het water eruit lopen. Kijken we maandag wel verder. Zo gezegd, zo gedaan en het water begon te druppelen.

Zucht. 10 gram. Me hoela. Volgende week wegen we nog een keertje. Dan met een droog exemplaar. En ik voel me ineens een stuk minder bezwaard over die kop koffie. šŸ˜Ž

8 Comments

    1. Ik vind het een fijn toetsenbord. Ongeveer net zo groot als het toetsenbord van mijn laptops (werk en privƩ) en dat maakt wisselen tussen toetsenbord makkelijk.
     Verder heeft het een redelijk lichte aanslag. Altijd prettig (vind ik; op het werk gebruik ik soms een mechanisch toetsenbord en dan heb ik het idee dat ik moet rammen…)

     Geliked door 1 persoon

     1. Is het de Logitech K380 ?? Fijn om te horen dat ie een lichte aanslag heeft. Hij staat bij mij op het wens lijstje. Voor op Ipad en Iphone. Ik dacht dat die mechanische toetsenborden zo fijn waren??

      Like

      1. Ik hoor er meer mensen over. Ik vind dat ze teveel herrie maken. Maar het ene mechanische toetsenbord is het andere niet.

       (en dat kleintje is inderdaad de K380)

       Like

Reacties zijn gesloten.