Wie het kleine niet eert

Weten jullie nog, de optie voor een kleinere werk laptop? Dinsdag deed ik verder onderzoek. Een maatje kleiner is voor mijn werk geen bezwaar. Zowel thuis als op het werk kijk ik op de apart aangesloten schermen en maar zelden op de laptop. Die ene keer dat ik de laptop los gebruik kan ik zowel via de instellingen van de laptop zelf, als via de webbrowser inzoomen zodat mijn kippige ogen alles toch kunnen lezen.

Een korte Google search leerde mij dat de 13 inch dik 200 gram lichter was dan mijn huidig exemplaar. Het klinkt niet als veel, maar zoals de titel al zegt wie het kleine niet eert. Ik vroeg een kleinere laptop aan. Kom hem donderdag maar ophalen, zei Collega Eén. Vandaag kreeg ik een mailtje van Collega Twee. je laptop ligt klaar. De reden waarom ik vanmiddag Gumpy de weg op heb gestuurd.

Omdat ik toch wel een beetje een nerd ben, vergeleek ik de nieuwe met de oude laptop. De nieuwe is niet alleen een inch smaller maar ook bijna een inch korter, maar omdat het scherm van de nieuwe laptop veel minder kader heeft (de 14 inch had anderhalf centimeter kader aan beide zijkanten en boven en onder wel 2 centimeter; de 13 inch overal ongeveer 0,5 cm) is het scherm bijna net zo groot. Gevoelsmatig zelfs groter want ik kon ineens zonder bril de documenten op mijn scherm lezen. 🤐

Een uurtje kletsen en chocolademelk drinken (wel uit de buurt van alle apparaten die op werkplekbeheer rondzwerven) later waren alle mails en bestanden via de cloud naar mijn nieuwe laptop gesynchroniseerd. Alsof ik niet net een nieuwe laptop had gekregen.

Aangezien de meeste zorgmedewerkers een 13 inch laptop te klein vinden, bleek mijn 14 inch meer dan welkom te zijn. Tegen de tijd dat ik naar huis ging was het oude exemplaar gewist, schoongemaakt en opnieuw ingespoeld, klaar om uitgeleverd te worden. Volgens mij is de afspraak met de nieuwe eigenaar ook al gemaakt.

Voelt mijn actie ook nog een beetje als een goede daad.

6 Comments

      1. Bij mij echt afhankelijk van het licht en het moment. Er zijn momenten dat het zonder problemen kan, andere momenten heb ik echt de bril nodig.

        Like

Reacties zijn gesloten.