Druiloor

Wat betreft kapsels ben ik een enorme druiloor. Ik ben dol op kort, warrig en een tikkie anders, maar hoe kort ik mijn haar ook knip (laat knippen), driekwart jaar later heb ik weer een soort aangevroten bob. Want dat is zo makkelijk. Alles wat in de weg zit wordt met een pin, speld of elastiek een andere kant in gedwongen en ik heb er geen omkijken naar.

De afgelopen drie jaar heb ik mijn haar net na de eerste lockdown a-sysmetrisch laten knippen. Na de tweede lockdown had ik weer een soort van bob, en die veranderde in bovenop kort en onder een matje. Beetje jaren ’80 dus. Ondertussen zijn lockdowns verleden tijd, maar heeft mijn kapster wat pech gehad met haar gezondheid met als resultaat… een bobsig kapsel voor mij.

Corona mag dan niet meer voor lockdowns zorgen, het zorgde er wel voor dat sinds mijn besmetting in oktober afgelopen jaar, mijn haar misschien niet met bosjes, maar wel in grote hoeveelheden uitviel. De hoeveelheid haar die ik van mijn kleding pluk, op de grond vind, de stofzuigermond laat blokkeren. Je wil het niet weten.

Anderhalve week geleden kreeg ik een appje ik ben weer begonnen met werken en ik liet weten dat zodra ik er aan toe was, ik zou bellen. Dat was donderdag en vrijdag, tijdens mijn lunchpauze zat ik al in de stoel. Bij het naar buiten gaan liet ik driekwart van mijn haar en een stukje coping mechanisme (ja, de bob hoort bij het coping mechanisme doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg) in een hoekje van de zaak achter.

Buiten dat ik me weer een beetje meer als mezelf voel, scheelt het dik vier uur qua droogtijd. Alleen dat is al een winst van jewelste, sprak deze druiloor tevreden. šŸ˜‰

11 Comments

 1. Droogtijd? Met mijn pinnekes wappert mijn haar als droog als ik de badkamerdeur open en dicht doe. Ik heb dan ook al vanaf mijn 15e of zo hetzelfde kapsel; in laagjes. Het enige wat werkt. Lijkt me heerlijk om een beetje te kunnen variƫren.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb fijn en stijl haar en draag het al jaren lang en 99% opgestoken…..zelfs ’s nachts….en dan kan je je de vraag stellen of het niet beter is dat ik het laat afknippen, maar dan moet ik weer zo regelmatig naar de kapper…..en dat vind ik nu eens geen leuke bezigheid!

  Geliked door 1 persoon

 3. Jouw Halloooooooooo heeft bij mij twee muren van het schrijfkamertje afgebroken.
  En je link in je reactie verwijst naar een bedrijf.
  Maar voor de rest: fijn dat ik hier weer kan rondlopen. Ga ik straks uitgebreid en schaamteloos doen.

  De link is gewijzigd op mijn blog.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.