Het scheelde een jas

Vanmorgen had ik de lente in de bol. De weer-app beloofde zon, de auto’s voor op straat waren schoon en de temperatuur in huis was op 17,5 graden blijven hangen.

Helaas stond Grumpy aan de achterkant. Ingepakt in ijs. Met de fiets gaan was geen optie meer. Iets met omkleden, mutsen, handschoenen, sjaal.

Ondanks dat het zonnetje haar best deed, maakte ik tussen de middag wel erwtensoep klaar. Het is er koud genoeg voor. Terwijl de snert stond te pruttelen werkte ik nog eventjes. Eenmaal klaar, liep ik even het balkon op.

Daar was het heerlijk. Dus…. Schoof ik het bankje nog wat verder in de zon, haalde de kussen tevoorschijn, pakte een kop koffie en een boek en genoot van een uurtje vegeteren in de zon.

En dadelijk is er snert.

18 Comments

   1. Waaaat? De schrijfwereld. Die lees jij? En dat zeg je nu pas? Granny wheatherwax en consorten? Ik ben met Interessante tijden bezig. De dames heksen hebben mijn voorkeur. Vooral Granny (opoe Wedersmeer) want die is zo lekker doortastend.
    Ik koop die boeken allemaal via boekwinkeltjes.nl. Ze zullen wel denken: daar hebbie um weer.

    Like

    1. De heksen zijn inderdaad fantastisch al gaat mijn voorkeur uit naar de boeken met Tiffany Achings in de hoofdrol (en Granny in een bijrol). Young adult, maar ik vind ze fantastisch.
     Interessante tijden… Ik vind het een perfecte vervloeking.

     Ben al fan sinds ik ooit, toen het nog niet eens zo lang uit was, The Colour of Magic las. Ook mijn ex mocht de boeken graag lezen. Heb ze ondertussen bijna allemaal op mijn e-reader staan (stof allergie). Wel in het Engels, want ik had ooit een paar boeken uit de serie in het Nederlands en dan mis ik de nuances in de woordgrapjes.

     PS. de Boysz zijn ook fan. Bezemstelen. advetures and Nanny Oggs cookbook … Maar dat laatste, daar heb je nog geen kennis mee gemaakt als je Interesting Times
     bezig bent.

     De biography A life in footnotes was ook heel bijzonder om te lezen. STP is een van mijn helden.

     Like

     1. Dan ben je verder dan ik. Ik ben ooit begonnen met de kleur van Toverij op aanraden van een collega. Die had ook star wars in zijn kamer (op DVD) met een hele serie boxen erom heen vanwege perfect stereo. Zo ver ben ik niet gegaan. Maar toen ik gepensioneerd was, zag ik dat boek staan en toen herinnerde ik mij zijn passie. Sindsdien lees ik af en toe een boek en probeer ze via boekwinkeltjes allemaal te pakken te krijgen. Misschien doe ik het ooit nog eens in het Engels. Maar daar ben ik een tikje te lui voor. Hoewel. Ik heb de hele serie van doctor Dolittle wel in het Engels. Maar dat is simpeler taalgebruik.
      Goh…. ik kijk er van op. Tot nu toe kwam ik niemand tegen die De schijfwereld en nu plotseling…. mijn dag is goed.

      Geliked door 1 persoon

  1. Da’s een foto van van de zomer. Misschien zelfs de zomer daarvoor. Ben van het hergebruik.
   Nu is de strook zon iets kleiner, maar de bakstenen muur houdt goed warmte vast.

   Like

 1. Heerlijk hoor. Hier een ijskoude zuiden(!) wind. Geen vorst, maar ook niet echt aangenaam om doperwtjes te poten (wat ik desondanks wel gedaan heb). Die snert was er bij mij ook wel in gegaan!

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh wat geweldig zo van de zonnestralen kunnen genieten. Om op ons terras te zitten vond ik het nog een beetje aan de frisse kant maar heb wel een mooie wandeling over duinen gemaakt met de zon in mijn gezicht. En voor de rest van de week ziet het er ook goed uit dus zonnebrandcreme uit de kast

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.