Toet&Co: Vur-plicht-ding (WE–300)

Vur-plicht-ding, whoats det? Ken wai eat it? Is ut un adventure? Moeltje kijkt zijn vriendjes vragend aan maar die kijken net zo vragend terug. De Google Assistent biedt uitkomst. Een verplichting is iets wat je moet doen. 

MOETEN? Wai moet helemaal nothing. bromt het beertje. Is wel, piept Rozi. Als wij met de tijdmachine op pad gaan, moeten wij ervoor zorgen dat niemand ons ziet. Hij denkt even na. Behalve als we sjokolademelk van Anuschka willen.

Ik ben een clinii-clown muisje, zegt Toet trots, Ik ben gemaakt om zieke- en eenzame mensen troost en heel veel knuffels te  geven. Ik BEN van nature een vur-plicht-ding.

Moeltje kijkt bedenkelijk. Ai always doacht det wai hef WE-300 adventures, bud dis klinkt not very adventure-us. End ai will best believe Toet, det joes dos do good work, but ai mis duh fun.

Fun? Toet denkt even diep na. Als Zoon dadelijk het eten op tafel zet, dan zijn wij het aan onze stand als vreetberen vurplicht om alles wat op ons bordje ligt, op te eten. Moeltjes ogen beginnen te glimmen. So wai moeten duh hutselpot opmaken? Smekkend wrijft hij over zijn buikje.

Sain dur nog meer fun vur-plicht-dingen? vraagt hij. We moeten lief zijn voor Toeterke als zij op bezoek komt, piept Rozi. Oh bud det is not moeilijk, zucht het beertje met rode koontjes. Toeterke is duh sweetest mouse meisje in duh whole wide world.

We mogen net zo veel rommel maken als we zelf willen, bedenkt Toet zich. Der is no must in det sin, bromt Moelje. Nee, omdat we vurplicht zijn die rommel zelf op te ruimen, giebelt Rozi. Moeltje kan er niet om lachen. Kijkt zelfs boos.

Tot Zoon roept Jongens, jullie moeten eten komen opscheppen. Eat is a nais vur-plicht-ding, bromt Moeltje even later met volle mond.

WE-300 is een door Plato bedachte schrijfuitdaging. Voor de spelregels een meer schrijfsels, klik hier.

Toet, Rozifantje en Moeltje, aka de Boysz, zijn drie magische knuffels die mijn leven mooier maar op zijn tijd ook zwaarder maken. Toet is van oorsprong een CliniClown muis, Rozifantje is een creatie van Appelig en daarmee one of a kind, en Moeltje is in 1997 in de rugzak van Zoon mee naar Nederland gekomen, en woont hier sindsdien min of meer illegaal.

21 Comments

  1. Ze stond met een hamer in de hand te dreigen dat als ik niet snel iets uit mijn duim zoog, zij ervoor zouden zorgen dat die duim twee keer zo dik werd,.

   Like

 1. Hmm, ik had hier net zo’n mooie tekst geplaatst en ineens is ie weg. Wie heeft hem gepikt? Nou, ik schrijf maar weer opnieuw.

  Jongens, gefeliciteerd met deze mooie verplichtding. Dat hebben jullie vrolijk en deskundig gedaan. Als er in de WE-300 al te weinig fun is, hebben jullie het er meteen goed ingestampt. Daar houd ik van. Gefeliciteerd. Natuurlijk ook voor jullie leidinggevende/tikgei…ehhh secretaresse /verzorgster/ vriending (er uitpikken wat van toepassing is svp). Een aai over de bol voor haar.

  Geliked door 1 persoon

 2. 🙂 Heerlijk dit! Nog zo’n leuk gevolg van Plato’s wederopstanding-in-blogmand 😉

  Heerlijk om dit gekeuvel weer mee te krijgen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.