#WOT – Selectief

Zij van Machtige Muizenissen punt NL heeft deze week weer een mooi woord bedacht. Selectief. Als extraatje staat er bij: Selectief: 1) Kieskeurig 2) Kritisch 3) Onderscheid makend 4) Uitgekozen 5) Uitkiezend.

Kieskeurig vind ik geen fijn woord. Het roept bij mij een negatief beeld op. Met kritisch kan ik meer. Ik ga tegenwoordig selectief met mijn tijd en energie om. Ik kijk een stuk kritischer naar het gevolg van een keuze. Werk ik een half uurtje (arbeid therapeutisch) door, of schrijf ik een blog. Poets ik de keet, of ik ga ik lekker met Vriendin op stap. Dat soort werk.

Maar ook: Worstel ik verder in een planner die het toch net niet is, of switch ik nog een keer. Dat laatste dus. Maar aangezien ik weet dat mijn ik plan graag op papier en heb nou deze planner/dit notieboek in gebruik struggles voor de meeste van jullie niet herkenbaar zijn; dus ook qua delen word ik selectiever.

Voor mij voelt selectief als goed bezig zijn.

6 Comments

  1. Top inderdaad. Keuzes maken is een goed iets… vooral als het aankomt op verdeling van energie waar je niet ruim in zit. Het is een kostbaar – onbetaalbaar – goedje dus waarom verspillen aan minder belangrijke zaken.

    Geliked door 1 persoon

  2. Keuzes maken en selectief omgaan met tijd en energie. Herkenbaar!

    Ik kies dan ook zelden voor het poetsen van de keet 😉
    Doe vooral het hoognodige.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.