Basje pottemaker

Vraag me niet wie Basje is. Origine onbekend. Net als het item wat Basje kapot maakte. Alleen de uitdrukking is gebleven. Basje pottemaker. Soms ben ik Basje. Zoals vandaag. Het was rustig op het werk; iets wat vraagt om het bijlezen van de mail, de vergaderverslagen etc etc etc. Iets wat ik aan het begin van mijn re-integratie ook heb gedaan. maar het is niet zo blijven plakken.

Het nadeel van dit soort acties is mijn hoofd. Ik lees A en mijn hoofd vraagt zich af hoe het met B t/m Z staat. Dit keer vraagt mijn hoofd zich af hoe het ook al weer zit met de anti-printer-verwijder-optie. Ooit zat ik in de testgroep. Ooit werkte dat. Ooit zou dat voor de hele organisatie doorgevoerd worden. Maar dat was ooit. Alles wat ik zie is een mislukte installatie van de oplossing.

Ik vraag na bij een collega. Die het eigenlijk ook niet meer weet of we nu wel of niet tot implementatie over zijn gegaan. Hij zoekt in zijn archief, ik aansluitend in dat van mij. Ik vind een ticketnummer van onze dienstverlener en de opdracht de oplossing voor iedereen te installeren. Helaas heb ik buiten het nummer niks noppes nadah. Ik kan het ticket niet inzien. Collega ook niet.

Terwijl hij bij de dienstverlener de volledige inhoud van het ticket opvraagt besluit ik dat te doen waar ik goed in ben. Testen. Ik kijk, en zie de optie om de printer te verwijderen staan. Dat zou genoeg moeten zijn. Maar ja, ik ben ook goed in kapot maken, dus ik kies de optie, klik op doorvoeren en…

Laten we zo stellen: mocht er in het ticket staan dat de oplossing voor de hele organisatie is uitgerold, dan werkt de oplossing niet meer. Want ik… ik kan niet meer printen. Je hebt talent of je hebt talent…;-)

15 Comments

  1. Ik ben meer een tester.. checken waar de maker de fout in is gegaan zodat het opgelost wordt voordat het een groot probleem wordt.
   Hackers hebben andere kwaliteiten.

   Like

  1. Voordeel is: het hoort bij mijn werk. Want als ik het kan, kunnen onze zorgmedewerkers het ook. Dan kan het beter bij mij gebeuren, terwijl ik weet wat ik doe.
   Kunnen we nu aan een oplossing werken.

   Like

 1. Kun je eindelijk eens “papierloos” gaan werken! Dat testen van jou heeft weer een paar bomen bespaard. Zo heeft elk nadeel ook weer zijn voordeel 🤣😉

  Like

 2. Ik vrees dat ik weer in de spam zit. Wat schreef ik? Nog niks geloof ik.
  Wat moet ik schrijven. O ja, dat het akelig is dat je nu niet meer kan printen. Maar ik ben helemaal niet goed in die dingen.
  Maria schreeuwt dat ze niet op je WE kan reageren. Dat de reacties gesloten zijn. Dat valt niet goed geloof ik.
  Enfin, waar was ik? Oh ja… en hoe nu verder met dat printprogramma dat niet verwijderd moet kunnen worden… of juist wel? …. Ik weet het niet meer. Heb piepklein glaasje wijn op. Kan daar ab so luut niet tegen.
  Meer weet ik niet.

  Like

  1. Als je over spam schrijf vraag je er om…
   Maria excuses…maar ik heb zo’n last van spammers gehad dat ik wat zaken dichtgetimmerd heb. Zo kan er niet meer onbeperkt op een blog gereageerd worden.

   Like

  1. Duimen dat de jongemannen van de helpdesk uitkomst kunnen bieden. Maar ik denk dat ik wacht tot we van de ICT dienstverlener te horen krijgen dat de oplossing is geïnstalleerd en dan ga ik zeiken over het feit dat mijn printer weg is.
   Je bent professioneel zeurkous of je bent… professioneel zeurkous 🤓

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.