Hobbit

Mocht ik aan het begin van mijn re-integratietraject graag naar locatie gaan, nu ik weer bijna mijn contracturen maak werk ik weer graag vanuit huis. Thuis werken scheelt een aantal denk- en beslismomenten. Onder andere op het gebied van eten. Neem ik lunch mee naar het werk, moet ik eigenlijk de avond ervoor glutenvrij brood kopen. Als er dan nog glutenvrij brood te krijgen is. Is het brood ouder, is het alleen nog te hachelen als tosti. Zit er niks anders op en moet ik twee dagen oud brood meenemen, dan bestaat de kans dat het tegen een uur of twaalf groen is uitgeslagen. Komt het brood de diepvries… euh bevriezen komt de smaak en texture niet ten goede en meer zeg ik niet over. Oké, nog één ding: ik ben soms net de prinses op de erwt.

Het voordeel van thuis werken, en onbeperkt toegang hebben tot cornflakes, havermout, brood en crackers heeft ook een nadeel. Ik begin steeds meer hobbit-neigingen te krijgen. Breakfast, second breakfast, elevensies…. You name it, I eat it. Nog even en ik groei dicht. Maar voorlopig is het nog geen even. 😉

27 Comments

 1. Heel herkenbaar. Ik ben geen fan van brood. En ook niet van brood smeren. Maar ik werk nog steeds of thuis of alleen op kantoor. En ik ben nu afgegleden naar het niveau dat ik op werkdagen mijn blik crackers, een kaasschaaf en mijn kaastrommel in een koeltas gooi en mee neem naar kantoor. Niemand komt tussen mij en mijn crackers.

  Like

 2. AH… elevensies… mijn favoriet! Maar verder is ’t een hoop gedoe, lees ik, glutenvrij. Salades kun je overigens best van te voren maken hoor, op een moment dat het uitkomt. De blaadjes sla zelf er pas op ’t laatste moment aan toevoegen, dan wordt het geen slappe hap. Of havermoutpap (met noten en fruit)? Of zitten er gluten in haver?

  Like

  1. Havermout is van nature glutenvrij maar wordt meestal verwerkt in dezelfde fabriek als tarwe dus kruisbesmetting. Maar ook glutenvrij ye krijgen. Ik eet het regelmatig. Als pap of cake in a cup. Thuis makkelijk te doen.

   Geliked door 1 persoon

 3. Elevensies klinkt wel heel lekker in tegenstelling tot glutenvrij. Er staat me bij dat de Duitse Lidl of Aldi het wel hebben maar daar rij je ook niet dagelijks heen.

  Like

  1. Ik woon niet ver van de grens.. de Duitse variant blijft langer vers maar smaakt altijd naar gist. Al zijn de afbakbroodjes best te hachelen.

   Like

 4. Misschien een stomme vraag, maar is een ander soort lunch ook een optie? Rijstsalade bijvoorbeeld? Of pastasalade met glutenvrije pasta? Dat is makkelijker op voorraad, en slaat niet groen uit.

  Like

  1. Pasta salade gaat ‘em niet worden. Iets met geen fan, zelfs niet van de glutenvolle variant.
   De rest… Dat behoeft nog meer voorbereiding dan een boterham.
   Dat stukje… dat ben ik kwijt. Komt vast wel weer terug, maar op het moment is het er gewoon niet.

   Like

 5. Ik vroeg me al even af of het glutenvrije brood zo lastig was, of jij…… Blijkt jij te zijn! (geen ervaring mee hoor, ik eet lekker makkelijk volkorenbrood, niets glutenvrije of koolhydraatrvrij!)

  Like

  1. Ho ho ho ho… Het is het brood ja.
   Want het yambood is lang niet overal te krijgen (en lang niet altijd op voorraad).
   Ik haal meestal het glutenvrije brood van AH. Dat is de eerste dag goed te eten.

   Like

 6. Toch misschien even een elevenbreakje instellen? De kilo’s gaan er niet makkelijk van af. Straks zitten wij met een topzwaar blogje koffiedigitalix.

  Like

   1. Yam-brood, op het internet lees ik er voor het eerst over.
    Per post te bestellen?
    Maar niet op zaterdag?

    Bij mij in de buurt worden de Yams met dozen tegelijkertijd verkocht.

    Ik ga eens bij mijn buren informeren.

    Vriendelijke groet,

    Like

   2. Je kunt het ook bij hen bestellen, ik bestel altijd aantal tegelijk, ook om mee te nemen naar Oostenrijk. Smaakt vers net zo oké als ontdooid

    Geliked door 1 persoon

 7. Vandaag heeft mijn bezoek dubbel gelegen om mijn verhalen m.b.t. mijn opgeblazen uiterlijk.

  De kleine kinderen van mijn vrienden vragen of ik zwanger ben van een tweeling.
  Jaren terug maakte een leerling de volgende opmerking: “Meester u heeft boobies. U heeft een nu nodig.”

  Zo vaak als jij de prachtigste wandelfoto’s laat zien. Daarmee geef je een actief en sportief beeld van jou zelf.
  Wetende dat de Boysz graag met jou meesnoepen.

  Het zal dus wel meevallen…..

  Vrolijke Voorjaarsgroet

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.